Hvis der er noget, der undrer mig, når jeg spiser ude i København (og andre steder også naturligvis), så er det, at man ((sådan helt generelt)) ikke gør noget mere ud af det brød, man serverer til maden. I særdeleshed i forbindelse med brunchbesøg – her halter brødets kvalitet altså ofte, synes jeg. Men også som tilbehør til en tre retters middag.

Og hvorfor? Hvorfor gå ned på noget så simpelt som hjemmebagt og lunt brød? Det er da bare mad turn off, så det batter! Tørre skiver hvidt brød uden nogen smag overhovedet. Nej tak! Omvendt sendes jeg direkte i nydelseshimlen, når der ankommer en lunt hjemmebagt brød med spændende ingredienser, som f.eks. på Les Trois Cochons, hvor en smag af kommen trænger igennem det mørke maltbrød. Eller på Kul hvor man starter lune brioche/tebolle-lignende lækkerier med karamelliseret løgpuré. Så kan man næsten spise sig mæt i brødet alene.

Ergo: Aldrig gå ned på hjemmebagt brød. Eller i min verden: vafler. Og derfor: Prøv de tomatvafler som tilbehør til middagen. Med chili og paprika og evt. med en klat hvidløgssmør. Nem måde at spise brød til – på en sund, spicy og anderledes måde.

FIND OGSÅ MIN KOGEBOG; VIDUNDERLIGE VAFLER HER (REKLAMELINK)

tomatvafler med chili og paprika

Tomatvafler med chili og paprika, 2 stk.

2 finthakkede tomater eller 2 dl flået tomat
1 dl revet mozzarella
1 dl sesamfrø og/eller hørfrø (kan undværes)
1 dl boghvedemel (eller anden slags mel)
2 tsk loppefrøskaller (HUSK)
2 æg
2 tsk paprika
Frisk eller tørret chili efter ønske
Salt og peber

  1. Kom tomat i en dyb tallerken eller lille skål. Put de øvrige ingredienser i og rør godt rundt.
  2. 2. Lad dejen hvile i et par minutter, put olie på vaffeljernet og lav to vafler.
  3. Server som de er eller med hjemmelavet hvidløgssmør på toppen.

 Se også opskriften på: Hvidløgsvafler

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

3 Comments

  1. Helt enig i det med brødet! Hjemmebagt og lunt brød er vejen frem, for mig behøver det til gengæld ikke at være med alle mulige sjove ingredienser, selvom det også er rigtig fint. Det skal bare være velsmagende og hjemmebagt, så må det for min skyld også gerne være kridhvidt 😉
    Dine vafler lyder virkelig spændende, de må på to do listen 😀

  2. Pingback: Broccolisuppe med gedeost og tomatpesto – til ære for ny “Cappuccino” | CopenhagenByMe

  3. Pingback: Glædelig Vaffeldag! | CopenhagenByMe

Write A Comment