Mmmh sund burger! Kan du huske broccolibollerne? De hittede i 2014, særligt omkring sommeren, og det er noget tid siden, jeg fik dem lavet sidst. Det blev der dog ændret på den dag jeg fik en ustyrlig lyst til burgere med et twist: broccolibollen som brød og med avokado og gulerodshummus. Så godt og snasket på en sund måde.

Vi havde nogle kalvefilletter, som blev brugt til bøf, men man kan selvfølgelig også lave en traditionel burgerbøf, fx efter denne opskrift. Broccolibollen gør sig fantastisk i selskab med grøntsager, hummus og ost, så de snaskede burger-cravings bliver virkelig stillet på optimal vis.

Denne opskrift giver 4 burgere, altså to til hver. Man kan også sagtens nøjes med det halve og servere søde kartoffel-/bønne/broccoli- eller rodfrugtfritter til.

sund burger opskrift

Sund Burger med broccoliboller og gulerodshummus , 2 personer

4 broccoliboller
4 Kalvefilletter
Frisk rosmarin
4 skiver gedegouda eller cheddar
1 avokado
2 store tomater
1 stort løg
8 stykker iceberg
Timian
Salt og peber

Gulerodshummus (kan med fordel laves et par timer inden burgerfesten)

10 gulerødder
1-2 fed hvidløg
1 tsk tahin
1 knivspids spidskommen
1 knivspids koriander (kan udelades)
0,5 dl kokosmælk
Olie
Citron
Salt og peber

Start med at skrælle gulerødderne til gulerodshummus og kom dem i kog i en gryde i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Skær i mellemtiden tomater og løg i skiver og put dem i en frysepose sammen med lidt olie, salt, peber og timian. Fordel olie og krydderier godt på tomat- og løgskiverne og fordel dem herefter på en bageplade og i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. (Du kan selvfølgelig også undlade dette og putte friske løg og tomat i din burger, hvis du foretrækker det.)

Skær herefter avokadoen og osten i fine skiver og skyl Iceberg-bladene. Sluk ovnen når de 10 minutter er gået og lad dem holde sig varme derinde.

Når gulerødderne er møre, hældes vandet fra og gulerødderne blendes nu med de øvrige ingredienser i en stavblender eller almindelig blender. Tilsæt de våde ingredienser først og kom krydderier i lidt efter lidt. Smag til med salt og peber.

Steg kalvefilletterne i smør eller olie med lidt frisk rosmarin, salt og peber og varm eller rist broccolibollerne. Put osten på filletterne til sidst, så den når at smelte let.

SÅ er det bygge burger-tid. Put gulerodshummus på den nederste bolle, og fyld på med iceberg, kalvefilet, ost, bagte tomater og løg, avokadoskiver og endnu et lag gulerodshummus – inden overbollen lægges på som kronen på værket.

SE OGSÅ:  VAFFELBURGER MED KYLLINGEBØF OG EDAMAMEHUMMUS

sund burger med broccoliboller og gulerodshummus

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

7 Comments

 1. Cecilie Lykke Reply

  Lækkert! Burger er aldrig forkert i mine øjne 🙂 Broccolibollerne skal udprøves, og selvfølgelig gulrodshummusen. Har selv prøvet at komme tæt på den der serveres på smag, uden specielt godt held, så måske denne er bedre 🙂

  • Nej vel? Det er og bliver bare et hit med en god burger 🙂 Har du prøvet burgerne fra Smag egentlig? Jeg vil ikke sige, at den her hummus smager ligesom Smags, da der ikke er kikærter i.. men man kan jo bare tilføje lidt kikærter også. Men den er i hvert fald god. Kokosmælken giver en god smag synes jeg 😉 Kh. C

   • Cecilie Lykke Reply

    Nej, den har jeg til gode at prøve 🙂 Den står på min check-liste.

 2. Broccolibollerne er fantastiske! Og den der gulerodhummus er jeg simpelthen nød til at prøve. Hav en dejlig mandag 🙂
  – Nadia // lifebynan.dk

  • Dejligt at høre Nadia. Lad mig endelig høre, hvad du synes om hummusen. Og så skal jeg da også lige tjekke din blog ud 😉 Kh Camilla

Write A Comment