Vafler med kokos er det oplagte alternativ til dem, der gerne vil undgå bananer eller simpelthen ikke kan li’ smagen. Bananvaflerne er og bliver et hit her på bloggen og i mit køkken, og før i tiden kunne jeg godt få dem til morgenmad hver dag. Efterhånden er jeg dog begyndt at lave en masse andre varianter, når jeg ikke lige har bananer eller bare har lyst til noget nyt. Og dem vil jeg selvfølgelig også dele med jer herinde. Så kunne man måske indvende; “Jamen jeg kan heller ikke så godt li’ smagen af kokos”, men så er I heldige. For selvom navnet måske kunne antyde noget andet, smager de her vafler reelt set ikke særlig meget af kokos. Det skyldes, at de indeholder boghvedemel (som kan købes i større supermarkeder) i stedet for den traditionelle kokosmel, hvis smag kan være meget gennemtrængende og en “det-kokos-sætter-sig-lidt-i-mine-tænder-effekt”.

Det her er kokos all the way; mel, mælk og olie, og pga. mælken skal der lidt mere loppefrøskaller i, så vaflerne ikke bliver for smattede.

FIND OGSÅ MIN KOGEBOG; VIDUNDERLIGE VAFLER HER (REKLAMELINK)

kokosvafler med toppings

vafler med kokos, 3 stk.

1 dl boghvedemel eller almindeligt mel
2 æg
0,5 dl kokosmælk 
1,5 spsk loppefrøskaller/HUSK
1 tsk vanilje
(kanel eller lakrids kan også tilsættes hvis du vil have lidt mere smag)
Kokosolie til stegning

Bland alle ingredienserne sammen og rør godt rundt. Lad dejen stå og trække i 5-7 minutter, så loppefrøskallerne når at virke. Tænd vaffeljernet og fordel kokosolien på det varme jern. Lav to vafler af dejen, drys evt. de færdige vafler med kokosmel og server dem evt. med sund chokoladeis.

glutenfri vafler med kokos

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

3 Comments

 1. Pingback: Glædelig Vaffeldag! | CopenhagenByMe

 2. Louise Andresen Reply

  Hej Camilla

  Jeg bliver nødt til at vide, hvilket vaffeljern du bruger. Jeg får altid flere vafler end dine opskrifter siger. Ikke fordi det gør noget. Tænker bare, om jeg har et mikrovaffeljern 😉

  • Camilla Reply

   Haha, uha ja det kan vi ikke ha’ 😉 Jeg bruger Tefal Snack Collection, og det er det absolut bedste jeg nogensinde har prøvet. Det er ofte det med belgiske vafler jeg bruger, så tror måske det er derfor, jeg ikke får så mange som dig. Hvilket jern bruger du? Kh.

Write A Comment