Vafler – nu som stenaldervafler! Sprød, sundere og bare lækkert!

Selvom stenalderbrødet og broccoliboller er gode naturlige og sundere alternativer til den “gode bolle med ost”, så kan stenalderbrødet efter min mening godt blive lidt for hårdt og “kernet” til at bestå ostemadstesten, mens broccolibollerne kan smage lidt for meget grøntsagsagtigt igennem sammen med ost (men de er stadig perfekte til sandwich, burgere mm.)

vafler opskrift - sunde og glutenfri. Hjertevafler

Men men håb i sigte… for bedste alternativ til kernebollen på den lokale bagers hylder er nu født! Kernevaflen har jeg døbt den, og I er nu med til barnedåben (mere poetisk bliver det vist ikke?! :0))

Denne kernevaffel indeholder mange af de ting, som indgår i stenalderbrødet – tilsat lidt gulerod, og så er det bare 15 gange så hurtigere at lave. I med dejen og 5 minutter efter, er der lune kernevafler, som smager godt med ost, avokado og kødpålæg – såvel som de sødere toppings som nøddesmør, marmelade og nutella.

vaffel hjerter til morgenmad med kaffe og juice. Serveret på Royal Copenhagen og Broste porcelæn / keramik

OpskriFt på Vafler – nu som stEnaldervafler, 2 stk

2 æg
1 mellemstor gulerod eller squash
0,5 dl hørfrø
0,5 dl solsikkekerner
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl græskarkerner (eller 2 dl frø og kerner efter eget valg)
2 dl mandelmel eller fintblendede nødder 
3 spsk HUSK/loppefrøskaller
1 dl vand
1 knivspids salt

Riv guleroden, gerne groft og blandt det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør dejen rigtig godt sammen og lad den stå og trække 5-7 minutter. Put godt med kokosolie på vaffeljernet og lav de to vafler én efter én, som når du laver de søde vafler.

Servér med en god skive ost, jordbærsyltetøj, kaffe og juice. Mere behøver man vel ikke for at forkæle morgenhumøret? 🙂

vafler til morgenmad - sunde og nemme og med pålæg

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

6 Comments

  1. Camilla K. Olesen Reply

    Jeg begav mig i kast med kernevaflerne fra morgenstunden, og det har jeg ikke fortrudt. Nøøøøj, hvor er de altså lækre. De kan virkelig anbefales! Jeg kom revet æble i portion nummer 2, og det var bestemt heller ikke dårligt (til de søde vafler). 🙂

    • Hvor er det dejligt at høre, Camilla. Synes altså også bare de er gode!! Og godt tip med revet æble – havde faktisk tænkt jeg skulle have nogen med æble og kanel på bloggen snart 🙂

  2. Pingback: Vafler (inspired by CopenhagenByME) | Sugarquitter

  3. Pingback: Grove morgenvafler | LifeByNan

  4. Pingback: Glædelig Vaffeldag! | CopenhagenByMe

  5. Pingback: Low carb squashboller med skyr og hytteost | CopenhagenByMe

Write A Comment