Urtekram, Rigoni Di Asiago marmelade og Nocciolata

Ja, ja, JA! Svaret er så meget ja! Og det her er lidt vildt. Har gik jeg og troede, at marmelade var lidt ligegyldigt. At jeg ikke behøvede det, og at det var overvurderet. For ærlig talt, når der er så meget sukkerindhold, som der er i traditionel marmelade, så vil jeg altså hellere have noget andet; chokolade, en kage eller et eller andet der smager tungt og fyldigt! Derfor er marmelade ikke noget, man normalt finder i mit køleskab.

Af den grund var jeg da også mildt sagt skeptisk, da jeg i sidste uge blev inviteret til marmelade-event i Folkets Madhus. Og så marmelade i maden; hvad skal det nu gør godt for? Er det noget, jeg kan stå inde for? Hmmm… bagmændene var Urtekram, Lahme Kommunikation og den italienske producent Rigoni Di Asiago, og også repræsentanter fra sidstnævnte ville man simpelthen få lov til at møde personligt – de ville blive fløjet til Madhuset i selskab med deres personlige masterchef, som skulle kreere middagen. Og så må man sige; katjing! Min nysgerrighed var vakt…

Urtekram, Rigoni Di Asiago marmelade og Nocciolata

Folkets Madhus har jeg aldrig været i før, men nøj hvor ligger det godt nok et godt stykke ude på Christianshavn/Amager. Jeg cyklede og cyklede. I modvind og småregn, og da jeg lidt forsinket var fremme ved stedet, fik jeg i italiensk stil serveret en Aperol Spritzer. Aaah! Straks efter var der appetizers i form af oste, brød, pandekager med skinke (og marmelade), brød med scrambled eggs og endnu mere marmelade til dyppelse. Herefter fik vi serveret en forret; tomat mozzarella og basilikum med et twist, nemlig jordbærmarmelade. Jeps, lige præcis; “specielt men faktisk temmelig godt!” Herefter fulgte en risotto af rødbede, gedeost og jep – hindbærmarmelade. Også her var jeg tilfreds. Jeg er vild med sammensætningen gedeost/hindbær, så at den kom i som en marmelade, var en glædelig smagsoplevelse og med både en frisk frugtig hvidvin og en fantastisk rødvin til, var det helt perfekt. Som dessert sluttede vi af med den her sindssygt lækre chokolademousse af Rigoni Di Asiagos chokoladepålæg; Nocciolata. Jeg siger jer; Det var ligesom at spise nutella med en ske! Endelig var det helt legitimt at gøre. Yummy!

Lidt mere om chokoladepålægget om lidt. For de her marmelader, altså. Ja, jeg må blankt indrømme; min skepsis er forvandlet til begejstring. For de er lavet udelukkende af frisk frugt (ikke engang kogt), og så blot tilsat æblesaft og geleringsmiddel. Dvs. kun naturligt frugtsukker.

Urtekram, Rigoni Di Asiago marmelade og Nocciolata

Så er det altså pludselig noget helt andet at smøre dem på de obligatoriske bananvafler. Og pludselig er det for mig ikke et valg mellem marmelade og kage, men i stedet fx jordbær i pureret form. Fra et lækkert familieområde et time væk fra Venedig. Uden konserveringsmidler. OG fik jeg sagt, at de også er økologiske? Chokoladepålægget er med sukker, men uden palmeolie og også økologisk. Og så smager det bare super godt.

Jeg har aldrig set marmeladerne før og tror ikke, jeg ville have opdaget dem, hvis det var for det her event. Men hvor er jeg bare begejstret og hindbær-varianten er jeg så gået hen og blevet afhængig af. På mine bananvafler, med mandelsmør og skyr under og mandler som drys. Det er bare SÅ godt! Men glæder mig også til at smage jordbær, blåbær, abrikos, skovbær og brombær-varianten. Og én ting er sikkert: i mit køleskab kommer man fremover til at kunne finde mindst ét glas med frisk frugt fra Rigoni Di Asiago.

Og lige for en god ordens skyld: Jeg reklamerer ikke for det her produkt, fordi jeg var inviteret til eventet i Folkets Madhus, men fordi jeg er dybt begejstret for dette produkt og koncept. Det kan efter min mening klart være med til at højne Danmarks marmelade (og nutella)-standard!

Ps: Jeg har netop set produkterne i SuperBrugsen på Nordre Frihavnsgade. Mens chokoladepålægget ligger på lidt over en halvtredser, fås marmeladerne til 32,95 kr., mener jeg det var. Chokoladen er altså ikke noget, man lige skal spise et glas af om dagen, men marmelade-prisen finder jeg egentlig ret rimelig.

Urtekram, Rigoni Di Asiago marmelade og Nocciolata

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

1 Comment

  1. Pingback: Weekendglimt: Uge 3 | CopenhagenByMe

Write A Comment