Kender du Mellemrummet? En non-profit café på Ravnsborggade, hvor overskuddet går til Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde, og hvor man f.eks. som studerende kan købe noget at drikke og samtidig nyde sin medbragte madpakke uden problemer. Super sejt og vildt sympatisk! Op oplagt her i eksamens-hyggetider. (Er det lige koldt og blæsende i dag? Wow!)

Nå men præcist derfor skulle denne café også danne ramme for mit “kom-forbi-til-en-snak-om-Yelp” for efterhånden mange uger siden, hvor jeg havde bagt sunde bounty muffins. Desværre var stedet ramt af vandskade, så vi rykkede til Bevar´s på den anden side af gaden i stedet for. Men nu har de heldigvis fået styr på vandet, og denne muffins opskrift skal I ikke snydes for – En chokoladekage med en topping af kokos og mascarpone, uden sukker. Perfekt søndags “lad os bare blive indenfor”-snakc. Og opskriften kommer her:

muffins opskrift - sund eller sundere muffins uden sukker

Sunde muffins opskrift med “bounty”, 12 stk.

Bund:
1 dåse sorte bønner
8 dadler
2 bananer
4 æg
2 spsk kokosolie
1 dl mælk (mandelmælk eller kokosmælk fungerer også fint)
1 kaffeshot (afkølet)
2 spsk loppefrøskaller
2 dl mandler
1,5 dl havregryn (eller i alt 3,5 dl mandler)
3 dl kakao
1 tsk bagepulver

Topping:
1/2 bøtte mascarpone
3 dl kokosmel
2 tsk vanilje

(Og evt mørk glasur også: 1 avokado, 10 dadler og 1 dl kakao)

Start med at forberede espresso-shottet og lad det afkøle. Blend herefter bønnerne i en blender/løghakker sammen med dadler og mos bananerne i en skål. Hæld bønnemosen i bananmosen og tilsæt æg, kokosolie, mælk og kaffe. Blend herefter mandler og havregryn til en fin mel og hæld denne mel i den “våde” masse sammen med loppefrøskaller, kakao og bagepulver. Rør det hele godt rundt og lad det stå og hvile i 10 minutter. Fordel herefter dejen i muffinsforme og bages ved 180 grader i 25 minutter (tjek med strikkepinden.)

Lav i mellemtiden den snaskede kokostopping hvilket er meget simpelt; mascarpone blandes med kokos og vanilje. Jeg lavede en black n’ white topping, så hvis du vil gøre det samme, laver du den mørke topping ved at blende avokado, dadler og kakao.

Når kagerne er afkølede, smøres kokoscremen på toppen og pyntes med mynte og evt. den mørke glasur, som giver en godt modspil til den søde kokos. Bounty-drømme … uhm!

Læs også min anmeldelse af Mellemrummet her.

Se også: Chokolade muffins med blåbærmascarpone og lakrids

muffins opskrift med chokolade og kokos som en bounty bar

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment