romesco dip opskrift

Engang lå der en lille salatpusher på Østerbros Nordre Frihavnsgade med salater, kødhapsere og burgere. To go eller to stay. Men mest to go! I denne lille butik fandtes der denne fantastiske røde dip ved navnet Romanesco (formentligt inspireret af Romesco og Ajvar og andre peberfrugt-dips.) Butikken hed Madtjenesten, indtil den lukkede og netop er blevet lavet til en økologisk slagter Spis min gris. Nyt koncept, nye tider, men Madtjenestens romesco glemmer jeg aldrig.

Og så må man jo i køkkenet og prøve at genskabe denne drømmedip. Forsøgene har været flere, men nu har jeg fundet den gode kombination, som takket være Jane Faerbers tip i kogebogen; “Mæt & slank med LCHF” om at stege peberfrugterne frem for at varme dem i ovnen, er hurtig at lave og virkelig lækker. I min opskrift bruger jeg ristede mandler og feta (enten skyrfeta eller gedefeta – afhængig af dine præferencer), så den minder mest muligt om Madtjenestens romesco. Det er altså et hit!

Romesco ala Madtjenesten: Peberfrugt-dip 

2 peberfrugter
1 dl mandler
1 fed hvidløg
1,5 dl feta (alternativt parmesanost)
5 hele soltørrede tomater
Lidt chili
1 håndfuld persille
Salt og peber

Skær peberfrugterne i skiver og steg dem på panden i ca. 10 minutter til de er mørkere i farven og blødere i konsistensen. Varm mandlerne i ovnene i 10 minutter ved 180 grader (eller steg dem på panden ved middelvarme til de er helt mørkebrune). Lad både mandler og peberfrugter afkøle og gør i mellemtiden de andre ingredienser klar i blenderen/løghakkeren. Når alt er afkølet, blendes alle herlighederne sammen, anbringes på køl og serveres med en salat og kød, til rodfrugter, bønne-eller broccolifritter, ovenpå en pastaret eller noget helt sjette.

Romanesco-dip

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

5 Comments

 1. Camilla Lawaetz Wimmelmann Reply

  Årh ja . jeg saaaaavner Madtjenesten…

 2. Pingback: Efterårsmad: Kyllingefrikadeller med squash og nødder | CopenhagenByMe

 3. Mmmm det lyder lækkert! Har du problemer med skallen, som ikke kan blendes ordentligt? Jeg lavede en suppe med bagte peberfrugter en dag, og jeg kunne umuligt få blendet skallen fint, og det var altså ikke så lækkert for konsistensen 😉

  Og forresten var det hyggeligt at møde dig i dag 🙂

  Kh Signe

  • Hej Signe. Også sindssygt hyggeligt at møde dig i går!:) Ja konsistensen er en smule grov i det, hvilket passer godt til denne dip – den bliver ikke helt fin så kunne godt forestille mig, at det er no go i suppen. Så skal man næsten varme dem længe i ovnen, men det gjorde du måske også?! Knus

Write A Comment