Chokolade muffins med blåbærmascarpone/lakrids-topping. Helt uden sukker. Helt uden mel, men med sunde bønner og en intens og tung smag, der gør dem helt eventyrlige. Toppingen kan være lidt flydende i det, så brug høje muffinforme eller spis dem med en ske. Du kan naturligvis også tilsætte husbas eller agar agar, hvis du foretrækker en mere fast konsistens.

NB: Toppingen bliver bedst, hvis den står på køl 10-12 timer, inden den puttes på kagerne og serveres.

chokolade muffins opskrift

Chokolade muffins med blåbærmascarpone og lakrids

1 dåse sorte bønner
1 banan
2 æg
1,5 dl skyr
En håndfuld dadler
2 spsk vand
Lidt mandelaroma
1 dl mandler
1 dl hasselnødder (eller andre nødder)
2 spsk loppefrøskaller
1,5 dl kakao
2 tsk bagepulver
Topping:
3 dl mascarpone
2 dl blåbær
2 tsk lakrids (jeg bruger som altid Johan Bülows raw liquorice powder)

Lav først toppingen (og hvis muligt: stil den på køl i 10-12 timer). Den laves meget simpelt ved at blende mascarpone med lakridspulver og blåbær (gerne fra frost som du har optøet med kogende vand). Stil på køl.

Dræn og skyl de sorte bønner og blend dem i en minihakker/blender (evt. lidt ad gangen). Tilsæt efterhånden banan og dadler som blendes med. Put massen over i en skål og tilsæt æg, skyr, vand og mandelaroma og rør godt rundt. Blend herefter mandler og hasselnødder (fint- eller groft afhængig af, hvad du er til, når det kommer til nødder i kager). Bland nødderne med loppefrøskaller, kakao og bagepulver og hæld disse ‘tørre’ ingredienser over i de ‘våde’. Bland det hele godt sammen og fyld i forme (gerne godt op til kanten). Bag ved 180 grader i 25-30 minutter eller til ’strikkepinds-testen’ er bestået.

Top dine chokolade muffins med blåbærmascarpone og lakrids-cremen og pynt med lakridspulver, stjerner, glimmer eller hvad du ellers har liggende i pynteskuffen.

chokolade muffins blåbærcreme og lakrids

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

6 Comments

 1. Nøøøj, de ser lækre ud! Hvor mange cupcakes fik du ud af denne portion? Og svarer de 3 dl mascarpone bare ca. til et bæger på 250 gram?

  • Hej Johanne. Tusind tak – de er bare så gode! Der bliver en 8-10 muffins ud af portionen – afhængig af hvor store du laver dem. Og ja, det passer rigtig fint med sådan et bæger. Forbered dig på at toppingen er en lille smule mere flydende, men den smager altså virkelig godt 🙂

   Kh Camilla

 2. Hold nu op for nogle lækre synde sunde banditter du har kreeret her chica!

  De ryger straks på to do listen! Jeg tror Alma vil falde i sviner over de her! Mums!

  Ha en dejlig aften Chica!

  Kram maria

 3. Hehe, ja ikke? Tror også lige de er noget for Alma – hvis hun altså godt kan lige mascarpone-smagen?! I så fald er og bliver hun bare det sejeste barn! 🙂

  Hvad endte I egentlig med at lave til hendes fødselsdag?

  Knus C

 4. Pingback: Bogmærket 1 | monicablander blog

 5. Pingback: Bookmarks #1 | monicablander blog

Write A Comment