Tærter er en af de få ting, der er et populært indslag året rundt. Perfekt på en kold og blæsende dag, men i den grad også oplagt, nu hvor vi alle drøner i pendulfart mod byens parker og grønne spots og nedlægger græsset med vores tæpper som våben. Mit sunde bud til picnicen er denne kødtærte på en bund af kylling.

Opskrift på sund tærte med bund af kylling og ingen gluten. Topping af porrer og soltørrede tomater

Jeg har tidligere lagt en opskrift op på min variant med aubergine og gedeost, som mine smagsløg har fortalt mig er fantastisk. Dog er det jo ikke er alle, der er gedeost-elskere, og når nu jeg jævnligt eksperimenter med andet tærtefyld, er det vist på tide at udvide repertoiret. Et voila: kødtærte med porrer, soltørrede tomater og mandler (og hvis man er til ost: parmesan. Jeg synes simpelthen, det passer så godt til porrer.)

Lige fra jeg var helt lille, har jeg haft et enormt crush på porretærter. Dengang var det med butterdejsbund, porrer og skinketern. Nu får I den i en slags voksen-udgave, hvor porrerne faktisk er det eneste, der går igen – og så oregano, som, jeg synes, giver den et lækkert pizza-touch (100% voksen bliver man vel aldrig 🙂 )

Porretærte med bund af kylling og med ruccola samt citronvand

Tærte med fyld af porre og bund af kylling (palæo)

En pakke hakket kyllingekød
Tandoori Masala
Paprika

Et bundt porrer
6-8 halve soltørrede tomater
1 lille håndfuld hakkede mandler
Lidt revet parmesan (kan undlades)
2 æg
1 dl skyr
Oregano
Salt
Peber

Bland kyllingkødet med krydderierne (tandoori og paprika) og pres det forsigtig ned i en smurt tærteform og helt op ad kanterne, som hvis det var en ‘rigtig’ dej. Sæt den i ovnen i 20 minutter ved 175 grader. Skær i mellemtiden porren i skiver, som anbringes i kogende vand i en gryde i 4-5 minutter. Hak mandlerne, riv parmesanen (hvis du er til det) og bland æg og skyr i en skål med salt og peber og gerne 3-4 spsk porrevand. Når “køddejen” har fået 20 minutter i ovnen, og porrerne har kogt og vandet er helt fra, lægger du først porrerne på kødbunden og hælder derefter æg og skyr over. Drys derefter med parmesan, fordel de soltørrede tomater og top med de hakkede mandler, oregano, salt og peber. Put til sidst tærten tilbage i ovnen i 30 min (igen ved 175 grader).

Kan serveres med en salat, hummus, pesto eller lignende, men den er også rigtig god, som den er (og derfor meget picnic-egnet.)

Hvis du er til mere kød på tærten, er lidt stegt kalkunbacon slet ikke dårligt at toppe med.

Se også: opskrift på tærte med fyld af aubergine og gedeost (palæo)

Tærte med fyld af porre og bund af kylling. Tærte med fyld i palæo version. Soltørrede tomater, parmesan og porre

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

4 Comments

  1. Kyllinge tærten er et stort hit herhjemme og enormt god når der skal ryddes op i grøntsagsskuffen:-) god aften til dig

  2. Pingback: Farvel til maj: Måneden der gik i byen… | CopenhagenByMe

  3. Pingback: Ærtepuré med valnødder og gedeost | CopenhagenByMe

  4. Det lyder godt, Mette. Har du også lavet den med aubergine/gedeost, eller har I en helt anden favorit? Kh Camilla

Write A Comment