Suppe på Cafe NLele takeawayKalkun Karry og Mango Lassi, Lêlê

Det er igen blevet tid til at stemme på ‘Byens bedste’ på AOK, og det er jo altid spændende, hvem der løber af med sejren og stolt kan klistre ‘bedste …’ på døren. Der er mange gode steder blandt de nominerede. Dog synes jeg, der mangler en kategori, der kunne hedde noget i stil med ‘Byens hverdagsmad’. Under ‘byen bedste billigste restaurant’ ligger Madklubben i øjeblikket på 1. pladsen. Men jeg synes tit, man kommer til at betale en del mere end tre retter for 200 kr. derinde, fordi mange af retterne koster 75 kr. i tilkøb. – og så kan det altså hurtigt blive en helt anden pris..

Jeg er altid på udkig efter steder, hvor man hurtig kan få noget godt og sundt – uden at det skal være noget ‘helt vildt’. Det kan være, man har haft en lang arbejdsdag og bare ikke gider sige goddag til indkøbskøer, tomme hylder og stegepander – eller måske udvikler træningsaftalen sig til hygge og ’skal vi lige snuppe noget mad sammen’-stemning. But where to go? Et sundt aftensmåltid til under 100 kr. ?

Mine bud er:

Madglad på Vesterbro: Stedet holder desværre lige nu pause, men jeg krydser fingre for, at de åbner igen. København har brug for Madglad! For 75 kr. får du her i de hjemlige og meget familievenlige omgivelser (stedet var tidligere en fritidsklub) en hverdagsbuffet med fokus på kvalitet og sunde muligheder. Der er både de kolde og varme kreationer i form af salater med f.eks. broccoli, forskellige bønner, kål – samt hummus, gullash, grøntsagsgratin, hjemmebagt kernebrød og lækre frikadeller.

Cafeteria Madglad
Eskildsgade 13, 1657 København V

Cafe N på Nørrebro: Aftensmad herinde kræver, at du ikke har kød-krav til din middagstallerken. Herinde er der nemlig vegetartema. Altid. Men det er lækkert, farverigt og billigt. Her fås blandt andet en god veggie-burgermenu med burger, rodfrugtfritter og juice/sodavand til 79 kr (Ta’ den McD 😉 ), en “Cafe N tallerken” med forskellige salater, hummus og tzatziki (også) til 79 kr og en tærte med salat og tzatziki til bare 55 kr. Det er altså en god pris. Om fredagen er der iøvrigt folkekøkken til blog 39 kr. Jep billigere end en caffe latte.

Cafe N
Blågårdsgade 17
2200 København N

Paludan Bogcafé i indre by: Jeg har nævnt Paludan en del gange herinde efterhånden. Fordi jeg er fan, og fordi jeg bare kommer igen og igen. De laver gode salater, chili con carne, pastaretter, burgere, ovnbagt laks. Ja, jeg har faktisk kun haft gode oplevelser herinde, og ofte betalt mindre end 100 kr. for maden. Det er det perfekte sted, når du skal mødes med en god ven, og det ikke skal være noget særligt, men bare behageligt og mad, du kan regne med.

Paludan Bogcafé
Fiolstræde 10
1171 København

Lêlê Takeaway på Østerbro, Vesterbro og i indre by: Lad dig ikke snyde af navnet. Selvom disse Lêlê butikker hedder takeaway som ‘efternavn’, betyder det ikke, at man ikke kan spise maden derinde. Der er ikke så mange pladser, men det er muligt. Der er flere retter, som ligger under 100 kr., og som bliver serveret i gode, store portioner. Jeg er noget så glad for deres “Karrykalkun” med den skønneste krydrede sovs af karry, kokosmælk og en masse limeblade.

Se de forskellige Lêlê restauranter her.

Café Klimt ved Nørreport: Klimt var på et tidspunkt mit og en venindegruppes stamsted. Her er en god nede-på-jorden stemning og hygge, det ligger centralt for alle, og så var vi der nok først og fremmest pga. deres cocktails, som alle er til halv pris efter kl. 22.00 i weekenden. Maden er god til prisen, og faktisk også lidt bedre end det. For 99 kr. kan du f.eks. få en frisk skaldyrssalat, hvor der hverken er sparet på rejer eller krebs.

Café Klimt
Frederiksborggade 29
1360 København K

Hvor spiser du hverdagsmad ude? Kom gerne med forslag til andre “under 100 kr.-steder” i kommentarfeltet.

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

 

10 Comments

 1. Tak for nogle fine forslag!
  Jeg er helt enig i, at Lêlê Street Kitchen laver fantastisk gode og billige vietnamesiske retter. Herudover er jeg vild med GRØD på Jægersborggade og Floras Kaffebar på Blågårdsgade, som også tilbyder god hverdagsmad til billige penge. Og så har Smagsløget på Nørregade nogle vildt lækre (og forholdsvist store) sandwiches 🙂

  • Selv tak for skønne forslag Anya!! 🙂 Sjovt – jeg var faktisk meget tæt på at tage GRØD med, men droppede det, fordi jeg nogle gange synes, det kan være liiidt trangt med pladsen derinde. Men tak for at minde mig om, at jeg virkelig snart skal derind igen. Fik deres grød med pulled pork i oktober tror jeg, det var. Hold da op det var lækkert! Jeg har hverken prøvet Floras (noget du kan anbefale derinde?) eller Smagsløget, men det skal jeg helt sikkert, kan jeg høre på det hele 🙂

   • Ja, GRØD er virkelig lækkert – og nu hvor det er sommer, er det oplagt at tage det med ud i det gode vejr 🙂
    Floras har egentlig helt almindelig cafémad, men i ret god kvalitet til prisen 🙂 Og så har de en virkelig lækker gryderet med chilipølser.
    Smagsløget har virkelig gode sandwiches med massevis af gode oste, friskskåret pålæg og hjemmelavet pesto/dressinger. Min yndlings er Frikadullen 🙂

  • Mmmh… den gryderet lyder virkelig lækker. Jeg må forbi Floras snart. Og Smagsløget! Så dejligt med nye input – tak! 🙂

  • Det var så lidt, Cathrine. Det kan jo også være godt med lidt hurtigt mad inden eller efter dine yoga-timer 🙂

 2. Et par gode steder med mad til under 100 er Kaffebaren, Sdr Boulevard. cafe sonja, saxogade og Soupanatural, P.hvidtfeldtsg + Sankthans torv.

  • Tusind tak for spændende forslag, Ditte!! Jeg har længe gerne villet prøve Café Sonja, så nu er der i hvert fald ingen undskyldninger. Hvis der er noget derinde, der særligt kan anbefales, må du lige skrive det 🙂 Kh. Camilla

 3. Pingback: Farvel til maj: Måneden der gik i byen… | CopenhagenByMe

 4. Pingback: Tak for i år, København! | CopenhagenByMe

Write A Comment