Jeg har tænkt over det… Og hvis man skulle finde kroppen til Københavns sjæl et sted i byen, må det være på Restaurant Kjøbenhavn i Dronningens Tværgade.

Ikke nok med at man herinde straks mødes af alle byens motiver lige fra Irmas høne ved søerne til storkene på springvandet og 5A-bussen malet på væggen af kunstneren ‘Mormor’ – også retterne hedder København-relaterede ting. På den måde må man sige, at bloggen og Kjøbenhavn har det store kærlighedsfokus på byen til fælles. Præcis som jeg her på bloggen drager paralleller til min mad og byen, serverer Restauranten ‘Kanalrundfart’ med ‘lidt af hvert fra hele byen’, og tartar ved navn ‘Kødbyen’. Hver måned kåres ‘månedens københavner’ med en ret udvalgt af en kendis i byen, og ja! Det er simpelthen gennemført fra ende til anden! Med gode muligheder for at vælge en rimelig sund menu.

kjoebenhavn

 

For to uger siden var jeg sammen med Maria fra bloggen Vanløse Blues inviteret forbi denne ‘kroppen til København’-restaurant. Ren ønske-torsdag som måtte indvies med drinks lige overfor på Fidel’s … sådan for lige at gøre os helt klar på oplevelsen.

Lækkert blev vi indrettet ved bordet, og uheldigvis (for Maria) blev jeg placeret med ansigtet mod vægmaleriet omtalt længere oppe. “Ej se den”, “og den”… “og det er da…” Hvor kunne jeg bruge lange øjeblikke på at studere det kunstværk. Wauw! Igen!

Maden på Restaurant Kjøbenhavn

Først fik vi serveret friske bobler og et bræt med flæskesvær, ølpølser, friteret andelår, syltet fennikel og en yderst unik sennep til. Og så skulle der vælges mellem de mange fristelser og spændende navne på tavlen. Svært var det. Men det endte med stenbiderrogn og rygeost alias ‘Kvabso’ til Maria og lynstegt tun med avokado og wasabi forklædt som den kære ‘Gammel Strand’ til mig. Simpelthen så lækre, fint sammensatte og friske forretter – begge to (for ja man kan jo godt hapse lidt af hinandens tallerkener).

tun hos Kjøbenhavn

 

Hovedretten fortsatte i det våde element med en “Københavns havn” i skikkelse af en lyssej. Som … ja jeg ved ikke, hvordan I har det med hvid fisk, men jeg synes virkelig det hører til kategorien: ‘Stort sats!’, fordi mange simpelthen ikke får gjort fisken smagfuld og spændende nok. Tænkte vi så sådan om Kjøbenhavns udgave? Nej.. nej og Ikke det der ligner! Den var simpelthen så sprødstegt, saftig og serveret med en dejlig muslingeskum og rodfrugter, der sendte sanserne op på toppen af rundetårn – for nu at blive i københavner-retorikken 🙂

Restaurant Kjøbenhavn

Til dessert valgt vi ostebræt, som bestod af gourmetoste fra Arla Unika, kvædemarmelade og seje (altså på den cool måde) sorte(!) ‘blæk-knækbrød’. Med fare for at vi i euforien glemte vigtige øjeblikke af vores fortid, blev vi i dette øjeblik enige om, at det var den bedste ostetallerken, vi nogensinde havde smagt. Kornly, Havgus, Krondild og Blå Kornly (mest Marias favorit – sådan en sag er for skrap for mig:)) var vores nye bedste venner. Og har I ikke smagt disse oste, kan de virkelig anbefales med et kæmpe A, hånden på hjertet og ingen skjulte intentioner 🙂

TIl kaffe og te kom kronen på københavner-værket: Brostenen! Fra Nørrebro… Som serveringsskål til to stykker saltet karamel omsvøbt med tyndt chokolade. Er det lige gennemført eller gennemført?

 

Kroppen til byens sjæl er fundet! Tag et smut forbi … hvis du ligesom os har København på hjernen 🙂

Ps. Find deres menu mm. her

 

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Restaurant Kjøbenhavn

1 Comment

  1. Pingback: Mest populære opskrift og anmeldelse i 2014 var …. | CopenhagenByMe

Write A Comment