20140105-140934.jpg

Sund januar? Prøv en af de mest læste opskrifter på bloggen i 2013: sund tung chokoladekage uden sukker. Den er så god, at den fortjener en repost – og nu med friske billeder.

Påstand: Den her vidunderlige chokoladekage med inspiration fra bogen “Raw Food” kan lokke selv den største raw-skeptiker og konsekvente anti-sundhedsfreak … (så længe du bare undlader at sige, at den er sund og hovedsageligt består af dadler.)

Påstanden følges ikke op af videnskabelige beviser, men den er blevet testet i praksis en del gange nu, og det PASSER! Den her kage går simpelthen rent ind hos alle. Den er tung- chokolade-agtig på den dejligste usunde måde – uden at indeholde smør, mel og sukker.

20140105-141032.jpg

Bund
1 dl kakaopulver
2 dl nødder (f.eks. mandler, hasselnødder, valnødder)
2 spsk kokosolie (olivenolie er også ok)
1 knivspids salt
Lidt vand 

Fyld
600 g dadler uden sten
3 spsk olie (kokosolie eller olivenolie)
2 dl kakaopulver
2 tsk vanilje 

Evt. lidt bær eller andet frugt som tilbehør

Nødderne hakkes (eller blendes) fint og blandes med de andre “bund-ingredienser”, og dejen mases i en tærteform eller en lille kageform. Hvis massen er meget ‘løs’, kan der tilsættes lidt mere olie eller vand indtil den bliver helt fast og minder lidt om brunkagedej.
Herefter skal ‘fyld-ingredienserne’ (dadler, olie, kakao og vanilje) blendes. Tilsæt evt lidt mere olie eller vand, hvis dejen er meget tør, så konsistensen er blød og cremet.

Hæld herefter fyldet over bunden i formen og sæt kagen i køleskabet til den skal serveres – enten med frugt eller som den er.

Den bliver et hit uanset hvad 🙂

Følg CopenhagenByMe på Facebook

Og på Instagram: @copenhagenbyme

20140105-140828.jpg

Write A Comment