Så blev det dagen; Kommunalvalgs(og regionsråds)-dagen. Snart stemmer vi, snart findes der nye repræsentanter, og snart nedtages de valgplakater, der har hægtet sig fast og blafret i lygtepælene – og endda overlevet stormen langt bedre end TV2-journalister med sammenknebne vilde øjne, hjelme og på-grænsen-til-panik fagter.

Nøj, hvor har jeg nedstirret de plakater. Studeret hver eneste valgplakat nøje til og fra arbejde. Til og fra specialeskrivning. Til og fra Trianglen. Til og fra skraldespanden (- for ja – de hænger jo også i de private vinduer).

bro

Jeg har tænkt noget ala; ‘hun ser da egentlig flink ud’ eller ‘hvorfor vælger han et budskab som ‘mere metro’ i et bybillede, hvor beboerne er trætte af enormt metro-rod ved både Nørreport, Østerport og alle de andre porte?’.. Tankerne fortsætter: “Helle for Kbh – hvor letkøbt er det lige, når man hedder Helle?” Og “er den der trøje, Frank Jensen har på, virkelig fra Mads Nørgaard eller er det en Hanstholm-strik, som han siger.” – og hvad vil han i øvrigt sige med de krydsede og meget bestemte arme?  ….. Tanker der løber forbi og gør kort ophold, når jeg dagligt hjuler afsted.

borgen

Efterhånden føler jeg nærmest, jeg kender alle navne, ansigter, slogans… og personlighederne bag. Jeg har jo på en måde lavet min egen psykoanalyse af dem, og vil uden tvivl genkende dem, jeg ikke kendte i forvejen, fremover.

Mon jeg er blevet en slags valgplakat-freak?

Og så alligevel måske ikke … Markedsføring ‘i den virkelige (fysiske) verden’ er og bliver det der virker allerbedst. Det bekræftede brandingeksperten Martin Lindstrøm i torsdags til en workshop, jeg var til. Simpelt og back to basis. Hele 77% af os påvirkes mest af bannere og andet hurlumhej i bybilledet – politisk kommunikation eller ej.

Facebook, Instagram, Twitter… online-strategier og -udvikling. Det er alt sammen meget fancy, moderne og nytænkende. Men valgplakater. Billeder på pap. 21 ens ansigter lige ved siden af hinanden. Nej, de er da på ingen møde æstetisk kønne for byen, men de skaber da opmærksomhed!

Så derfor: Kryds-sætning-sæt-i-gang! Og godt valg til os! 🙂

Følg CopenhagenByMe på Facebook

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Valgplakater København

1 Comment

  1. He he…får sådan lyst til at udøve lidt puri-kura (asiatisk photo-editing med masser af stjerner, hjerter og “LOVE”) på de der valgplakater…Tror det ville pynte med en regnbue og en enhjørning hist og her:)

Write A Comment