Sommer i KøbenhavnMmmmmh… sikke noget dejligt sommerogsol-karma, der har hersket og valset ud i hver eneste krog af byen de sidste små to ugers tid. Det er simpelthen så sejt og livsbekræftende at være københavner i solskinnet! Alle de muligheder. Alle de fristelser. Al den glæde.

Og lige nu mens skyerne trasker stille rundt over os – og regnvejret måske kommer på uhøfligt visit, men solen helt sikkert er på vej tilbage, kan jeg da lige lufte et par af de københavnske steder, som jeg i år har kastet min sommer-kærlighed over;

Bryggen og Kulturhuset Islands Brygge
Bryggen er og bliver en vinder i varmen. Sådan er det bare. Og det er der ikke noget nyt i. Det nye i år for mig er, at når man ikke at hamstre den sidste engangsgrill i den crowdede Fakta på hjørnet eller få fingre i den sidste rest krebsesalat hos nyåbnede Chilimilli, så er der behagelige sæder, behageligt Bryggen-view og endda også behageligt (og ok billigt) mad at finde på Kulturhuset Islands Brygge. Især salaten med varmrøget laks er for mig blevet en skarp konkurrent til den sprækkede pølse grillet med kærlighed på tæppet ved siden af.

Laks hos Kulturhuset Islands Bryggelaksesalat

Ispinde med tykt chokoladeovertræk – Hviids Is
Hviids is er det forholdsvis nye og anderledes is-input i den københavnske sommervarme – og derfor også sjov at prøve som alternativ til bunkerne af Paradis-kugler og andet overdådigt vaffelfyld. Det nye er ispinde. Hjemmelavede italienske ispinde. Karamel. Lakrids. Pistacie. Sorbet i flere afskygninger (mango, hyldeblomst, jordbær). Alle dækket med en god tyk mørk chokolade. Normalt er jeg egentlig mest til flødeis, når det er istid, men Hviids sorbet gør det godt. Den smager faktisk af den frugt, den udgiver sig for at være. Med 30 kr for en ispind i almindelig størrelse er en vaffel med tre kugler (og måske endda grillpølsen) måske for nogen at foretrække. Men hver ting til sin tid, og ispinde-nichen – den må Hviids sige at besidde. Simpelthen rigtig sommerogsol-lækkert!

Hviids isHviids Is Østerbro

Gardenparty på Ingolfs Kaffebar
Jeg har tidligere skrevet om Ingolfs Kaffebar her på bloggen. Det var en vinteroplevelse. Men at det er blevet sommer, gør bestemt og bare-på-ingen-måde cafeen mindre egnet til  skønne stunder i yndlings-gårdhaven. Det er som at træde ind til et privat garden-party, når man sætter sig ved træbænkene med sit håndmalede vente-nr. og glæder sig til den bornholmsk inspirerede mad (indimellem med diverse musikindslag i baggrunden). Jeg har denne sommer opdaget deres fine tapas-bræt og deres evne til at lave smørmakrel så saftig, at grillpølsen igen er truet, hvis vi snakker saftigheds-skala.

Smørmakrel på Ingolfs KaffebarIngolfs Kaffebar

Masser af solstole ved Diamanten
Først denne sommer har jeg opdaget hvor fantastisk det er at hænge ud ved Det Kongelige Bibliotek, Diamanten – og hvor få der egentlig gør det – i hvert fald i længere tid. Tænk at man kan komme en solrig eftermiddag og vælge og vrage mellem de mange opstillede solstole, mens man nyder sommerlyde- og syn: både der sejler forbi, turister der sightsee’er den, modige udspringere ved havnebadet og så selvfølgelig smagen af et koldt glas rosévin eller en ingefær-drik, som jeg fik sidst. Også for første gang. Men ikke sidste. Grillpølse eller ej. Det er sagen. Det er sommer. Og jeg er helt vild med det!!

Udsigt fra DiamantenIngefærdrik ved Diamanten

Det var et lille udpluk fra min sommer indtil nu. Hvor smækker du helst benene op eller nyder københavnske sommerfristelser?

3 Comments

  1. Jeg napper gerne en tur på Hjertepladsen (Victor Borges Plads) hvor to af mine yndlingsrestauranter ligger (Hos Fischer og Jean Claude). Men hvor der også er mulighed for at spise en medbragt salat (fra SMAG) på bænkene.

    • Hehe, nåhr ja ups…. den burde helt sikkert også have været med 😉 Iiiih altså… alle de dejlige steder…

  2. Pingback: Knippelsbro = Beach in the city | CopenhagenByMe

Write A Comment