Sådan en uge går aaalt for stærkt, og når det er søndag, kan man næsten ikke huske, hvad man lavede onsdag – for slet ikke at nævne mandags eller tirsdags. MEN så er det godt, man har Instagram, der kan agere hukommelse og billededagbog. Yeah! Og sidste uge var en god uge! Nye opdagelser. Nye yndlingsretter. Nye københavner-forelskelser. bamses husBamses hus står pænt og stråler i DRs reception, og under min morgenvagt i tirsdags, hvor jeg ventede på en gæst i receptionen, fik jeg lige tid til et kameraklik kombineret med kærlige barndomsminder. Nostalgi? Tjoooo, bare lige lidt.

Tirsdag aften fandt Wok Shop og jeg omsider hinanden. Har været der før. Har ikke været imponeret. Men så smagte jeg nr. 23. Laks i rød karry med bambusskud, limeblade og sød basilikum. NØJ! Hold da helt fast en sovs. Det var et fantastisk wok-moment. Desserten var en mousse af Lasse Rimmer, Christian Fuhledorf, Wafande m.fl. på scenen på Nørrebro teater i Robin in the hood. Den smagte overraskende godt og er virkelig et godt grin værd!

Wok ShopNatten til onsdag kom den så… sneen (for måske 17. gang … mindst.) Meget kan man sige om den danske vinter, men den går altså all in på det der hvide stads og kulde. Det ligger da lidt fint på gader og bygninger i byen. Men det er da også fuldstændig irriterende. Og at glide på cyklen på vej til arbejde om natten/morgenen og ligge på langs og pynte; Nej tak!

Brigadevej og sne

Lørdag fik jeg endelig mulighed for at opleve vegetarstedet Café N på Blågårdsgade. Og jeg vil sige, at efter det besøg kan jeg forstå vegetarere – bare en lille smule bedre. En brunchtallerken med  vegi-lækkerier er helt sikkert sagen herinde – og så må jeg tilbage en fredag aften, hvor cafeens ‘folkekøkken’ serverer aftensmad til ja-det-er-rigtigt-nok … 35 kr.

cafen

En eftermiddag på Eksperimentarium efterfulgt af ny mexicansk skjult amour på Skindergade. Det.er.et.hit! Barburrito serverer bananchips, tacos med alverdens fyld og gode burritos, som nydes i baren. Kylling i peanuts var en sand vinder og øllen blev drukket med velbehag af en ikke-øldrikker. Det er mexicansk succes, når det er mest bueno!

Burrito på Barburrito

Ugen blev sluttet af med en kender; gode gamle Sweet Treat! Altid vært for lækker morgentallerken, summende stemning, gigantiske hjemmelavede marmeladekrukker og Christianshavner-idyl. Læs mere om Sweet Treat her.

Marmelade, Sweet TreatEn efterfølgende gåtur blandt Christianshavns farvede huse, enorme skibsmaster og københavnere, der lyste kraftigt op i solen trods tonsvis af minusgrader – og et indblik i Københavns fremtidige cykelbroer mm. på Dansk Arkitektur Center. DET er en god søndag. Alle uger burde være sådan, hvis man da lige havde råd og tid til – og mulighed for det.

ChristianshavnEn god kbh-dosis inden påsken nu skal fejres i det jyske med det her alt for lækre dark chocolate-kick af et påskeæg fra Hotel Chocolat-butikken på Strøget. I påsken skal man nemlig spise god chokolade hver dag… sur pligt, men sådan er det jo indimellem..

Hotel Chocolat

Såååå.. sæt i gang og god choko-påske 😉

1 Comment

  1. Er også stor fan af WokShop. Deres Thaimad smager så meget af Thailand. Har dog aldrig prøvet deres desserter, men det er der jo råd for:)

Write A Comment