Okay, holdes pinsen:
1. til minde om Helligåndens komme eller
2. for at udforske nye sider af ens bydel?  Ja, svaret giver jo sig selv, og netop denne pinse har Amagers charme nærmest overvældet mig i sin alt-for-vilde strålende glans.

Café 8tallet

Det hele startede i søndags med en smartbox tilbage fra juletiden, som gjorde det muligt at spise brunch på Café 8tallet i Ørestad Syd. Jeg havde egentlig ikke rigtig forventet noget af det her område, men for pokker da, hvor blev jeg overrasket .. og ja det er klart – det skønne vejr anført af solen gjorde det bestemt kun til en bedre oplevelse. Friske ingredienser som hellefisk, sød youghurt-müsli-sirup-mix og æg en cocotte med spinat var lige til at kaste sig over langs vandet her ved “Verdens mest moderne boligbyggeri 2012”: Hello 8tallet!

Udsigt fra 8tallet

Fjollet byggeri” tænkte jeg først – “de moderne byggerier skal altid være så sære Lars Von Trier-agtige“, men lidt efter lidt blev jeg faktisk små-forført… først ved at betragte selve lejlighederne, men også deres udsigt, som fik mig til at tænke på Topgun-soundtracket.. “Take my breath awaaaay”. Forførelsesstødet der sad lige i solar plexus ramte efter at have gået et par trin, og jeg pludselig stod midt på en kæmpe græsmark/eng(?) med køer, natur, stilhed… og stilhed.

Ja, okay jeg er måske ikke kendt som den stille back-to-nature-kind- of-girl, men jeg kan godt lide tidslommer og imponeres, når den moderne summende storby flettes sammen med græs, vandområder med kajaksejlads og en helt igennem lean-back atmosfære. Skønt sted.

Det var også i pinsen, at jeg fik smagt min hidtil bedste – OG værste is i byen.

Kan I se forskellen? Jep, lige præcis .. den ene har guf, og det er lækkert. Og umuligt eller i hvert fald meget svært at opdrive i København. (Hvem har nogensinde bestemt at flødeskum skal pynte på toppen og feje det lyserøde drømmeguf af vejen? Ren blasfemi.)

Den til venstre er købt på Bryggen ved (ifølge dem selv) iByens favoritsted. Nøj, en skuffelse. Krystaliseret og vandet og en skildpaddeis der næsten ikke engang kunne leve op til vanilieisen i regnbue-trioen.
Den til højre til gengæld (hold da op) er fra Ismageriet på Kongelundsvej, som på ægte retrostil har egen isbil, ispiger med grønne forklæder og ‘matroshatte’ og en kø helt ud til vejen. Traditionelle varianter med et twist som nutella med kiks, havtorn og espresso-honning. De tre kugler med guf smagte af mere, mere og mere…

På Christiansborg er tiden er ved at være knap, og der er stadig mange ting, jeg ikke har nået. Jeg har endnu ikke:
1. drukket kaffe med statsministeren
2. grebet ordet på talerstolen eller
3. diskuteret med Pia K

Til gengæld blev pointsystemet jo afskaffet for et par uger siden, og i den forbindelse fik vi en spændende case – en kvinde som havde giftet sig og fået barn med en amerikaner og nu endelig kunne få mulighed for at få familien med til Danmark, da der med de nye regler ‘kun’ skal stilles en garanti på 50.000 kr. i modsætning til de tidligere 100.000 kr. Det var meningen, at vi skulle have haft kvinden i Aftenshowet eller Go’aften Danmark, og jeg havde da også fået hende til at medvirke. Desværre glippede det i sidste øjeblik. Ærgerligt for hendes situation kunne give et anderledes pust til den traditionelle familiesammenføringsdebat.

Ellers skal jeg skrive et udkast til et modsvar til Søren Espersen som helt seriøst undrer sig over, hvad “16.943 somaliere egentlig laver i Danmark” . Som en 24- årig somalier i dag skriver i Politiken kan man undre sig over, hvad Søren Espersen egentlig laver i Danmark. Hvis I endnu ikke har læst dem, kan I læse begge indlæg her.

Ellers er der gået skattereform alias “rugbrød-med-leverpostej-og( ikke mindst)rødbeder” i den. Og på mandag går der rød-sodavand i den, når alle praktikanter fra samtlige partier skal holde Tour De Chambre herinde. 60 mennesker på rundtur. Det bliver en livlig dag – helt og aldeles u-d-e-n rugbrød…

.

Write A Comment