I dag fejrer jeg søndag, og så går det op for mig, at det ikke er lang tid siden jeg sidst fejrede søndag… det er i hvert fald ikke en uge siden. Det er jeg HELT sikker på. Uha, denne uge er gået drønende stærkt, og det må jo så have noget med den betalingsring (eller rettere sagt: mangel på samme) at gøre. Men den regeringsbommert kommer jeg tilbage til senere..

Weekenden blev skudt i gang i selskab med de andre praktikanter, vietnamesisk take away og diverse drikkevarer i et stort old-fashioned, men meget stilet selskabslokale på Østerbro. Det var en virkelig sjov aften, hvor der endelig blev tid til at lære hinanden bedre at kende og snakke om noget andet end arbejde. Stemningen nåede desuden helt nye højder, da min nyindkøbte ego-app. blev taget i brug. Altid godt med lidt Personligheds-leg til at ‘bryde isen’ 🙂

Brunch på Café Fokus

I slutningen af 2011 vandt jeg en brunch-box .. en gevinst som skulle vise sig at skabe ekstra glæde lørdag. Valget faldt på Café Fokus ved Nørreport – et navn der skal understrege stedets fokus på sunde alternativer og retter, der er lavet fra bunden med råvarer, der er valgt med opmærksomhed på kvalitet.  Brunchen hørte ikke til i yndlings-brunch-afdelingen. Der var, hvad en brunch skal indeholde, men det var ikke noget ekstraordinært.  Jeg valgte vegetarudgaven, fordi den indeholdt pandekager, og det var ret heldigt for lige præcis pandekagerne var lækre, varme og sprøde og gav i den grad tallerknen nogle trængte points. Fokus’ underetage har et fedt lounge-område med en hyggelig og afslappende stemning, der står i kontrast til det mere kaotiske og kliniske område, vi sad i. Der ville jeg klart vælge at sætte mig en anden gang.
Et af minusserne ved brunchen var, at man ikke blev helt mæt. Men samtidig var det en god undskyldning for at tage forbi Serenity Cupcakes i Grønnegade.

Serenity er indtil videre det cupcake-sted, jeg har besøgt, der går mest all-in, når det kommer til den hype, der er opstået omkring cupcakes. Det er gennemført piget, pussenusset og prinsesse-agtigt med hjerter, stjerner glimmer og perler … selvfølgelig alt sammen i bløde pastelnuancer.

Vi fik en Chocolate O’dream med oreo og chokolade  + en Pumpkin Paradise (som kunne minde om gulerodskage-smagen på trods af græskarindhold). Begge havde en lysegrøn cream cheese-topping. Vi flottede os med en varm chokolade, som også lige var toppet med flødeskum og de obligatoriske små chokolade-hjerter.

Med det samme man træder ind på cafeen, lægger man mærke til Mariam, som ejer stedet og hele tiden er udstyret med et stort smil, mens hun er i gang med at mikse kagedejen eller anrette frostingen perfekt på de færdige kager. Hun udstråler en helt speciel og oprigtig glæde over stedet, som i den grad smitter, når man kommer som kunde . Hun fortæller også hellere end gerne, hvor hun har de forskellige opskrifter fra – bl.a. fortalte hun mig en dag, hvordan kagen med gulerod (Carrot Karma) stammer fra hendes bedstemor og er et af de allerbedste minder fra hendes barndom. Både kvaliteten af kagerne og personalets venlighed gør Serenity til et meget ægte, specielt og gennemført sted for alle byens prinsesser (og måske endda nogle prinser 🙂 )

Nu til den kære regeringsbommert; betalingsringen, som gav mange politikere en meget hektisk og hård uge. Alt var sat på spidsen – især da pressen begyndte at skrive, at SF ville gå ud af regeringen, hvis betalingsringen ikke blev en realitet.  Tirsdag var jeg meget spændt på gruppemødet kl. 11.30, og jeg fik også pisket en stemning op over for vores praktikant, ala “du skal virkelig glæde dig til gruppemødet – det bliver nok helt specielt i dag” og “hvor fedt at du får lov til at opleve den her dag” for derefter, ca. en halv time inden mødet, at inkassere en mail med det budskab at mødet i dag kun var for MF’erne.. ØV! Dog var det åbenbart ikke verdens undergang. Til mødet fik de nemlig ikke noget at vide om betalingsringens fremtid og måtte finde sig i at vide mindre end selv pressen. Lektie: Når politikerne siger, de ikke aner, hvad der skal ske, så kan det faktisk godt være sandt.

I den forgangne uge har jeg præsteret at:

  • møde en minister – uden at tage billeder af København samtidig. Denne gang var det Karen Hækkerup til et møde i integrationsudvalget om de integrationsprojekter, der har været meget kritiseret i medierne på det sidste. På mødet blev det diskuteret, hvordan projekterne bedst bliver gennemført fremover.
  • skrive udkast til tre debatindlæg med emner, som ikke har en fløjt til fælles – nemlig den kriminelle lavalder, familiesammenføring og giftstoffer i fødevareemballage . Normalt er fx den kriminelle lavalder ikke noget Ida beskæftiger sig med, men at regeringen i denne uge vedtog, at den igen skulle være 15 år, var noget, der var vigtigt at få ud i Sønderjylland, hvor Ida er valgt.
  • få stablet endnu flere delikatesser på bakken i Snapsetinget, hvis udvalg bare bliver ved med at imponere. Især jordskokkesuppen, hønsesalaten med artiskokker og laks i rygeost har gjort særligt indtryk på maven.
  • be’ en fyr om en opskrift… på grovboller. (Vi praktikanter mødes hver tirsdag formiddag og skiftes til at tage lidt lækkerier med … behøver jeg at sige, at det er min idé? )
I næste uge skal Ida til Bruxelles, og ugen efter smutter hun til Kenya, hvor hun skal bo i flygtningelejre sammen med resten af integrationsudvalget.
Så der bliver nok lidt mere ro på … med mindre de pludselig vedtager, at praktikanter bare med på sådan nogle udlandsture.. man kunne jo håbe 🙂

Write A Comment