Okay to ting jeg lige må ud med:

1. Jeg er så vild med bagte søde kartofler, at de var hovedingrediensen i 5 ud af 7 måltider i sidste uge. (*indsæt “abe der holder sig for øjnene-smiley”* ;))
2. Der er så mange spændende nye kogebøger på markedet i øjeblikket, og jeg har testet et par stykker fra Politikens Forlag. Bl.a. “Sunde grønne retter” af Anne Hjernøe, som er inspirerende i al sin enkelthed. Jeg har faktisk ikke andre af “AnneMad”s tidligere kogebøger – og først nu ved jeg, hvad jeg er gået glip af. Jeg kan virkelig li’ hendes stil! Opskrifterne er varierede, og ingredienserne er sunde og simple.

Sund tilbehør; bagte søde kartofler med fyld. Bacon og tomat og karse. To stk samt saks frs Nicolas Vahé

Alt i alt har 1. + 2. nu efterladt mig med en ny afhængighed: bagte søde kartofler. Hallo there, siger jeg bare! Ja, jeg kunne jo nærmest have lyst til at starte min egen foodtruck med skabningerne ala Tonis Lángos på Nørreport og sælge ud af dem. Ah ok, måske ikke – men I kan formentlig følge min begejstring.

AnneMad laver de bagte søde kartofler med græskarsmør – en sammensmeltning af græskarkerner og smør (det enkle igen) og foreslår også at supplere med serrano/bacon toppet med karse. Mine blev med kalkunbacon, soltørrede tomater, champignon, smør, solsikkekerner og karse. Og nøj da en herlighed! Jeg lavede to af de kæmpestore kartofler og planen var at gemme den ene, men det skete så ikke (*indsæt abe igen*). Haps det er godt. Og mange flere kombinationer skal klart testes herhjemme i min egen lille Østerbro food truck.

Sund mad og opskrift på søde kartofler med fyld. Farverigt og sommerligt mad

Bagte søde kartofler med kalkunbacon, champignon og tomat

Opskrift til 2 personer

2 store bagte kartofler (eller fire lidt mindre, men ikke for små)
1 pakke kalkunbacon
En håndfuld champignon
4 hele soltørrede tomater
4 spsk smør
Topping:
Karse
1 dl solsikkekerner
Evt. radiser

Vask og skrub kartoflerne rigtig godt og tør dem hårdt, evt. med et tørt viskestykke. Skær et kors øverst på en af langsiderne og bag dem på en bageplade ved 200 grader i ca. 40 minutter (afhængig af størrelse – mine var kæmpe og fik nærmere 50 min.)

Rist solsikkekernerne på en tør pande og lade dem afkøle. Skær champignon i mindre stykker, og marinér dem med olie, skær også bacon i mindre stykker og læg begge ting i ovnen på en bageplade sammen med de søde kartofler. Tag dem ud igen efter 10 minutter. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker og rør dem sammen i en skål med de ovnbagte champignon og bacon.

Når kartoflerne er færdige, trækker du forsigtigt i flipperne fra korset og fjerner noget af kødet, så der er plads til fyldet (jeg gemte det til næste dag og brugte det til vafler). Put herefter 2 spsk smør i hver kartoffel og lad det afkøle.

Fyld halvdelen af din grøntsags/bacon blanding i hver kartoffel, top med karse, solsikkekerner, evt. radiser og servér med det samme til noget kød eller salat.

//Kogebogen i dette indlæg er en gave fra Politikens Forlag//

Sunde lækre søde kartofler med fyld af champignon, radiser, soltørrede tomater og karse

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

4 Comments

  1. hvis du fik din egen food truck ville jeg besøge den hver uge 😀 bagte søde kartofler er så godt. Prøv med gedeost og honning, mums!

  2. Åhr tusind tak Cecilie – hvor er du sød! Sjovt du lige skriver det – havde faktisk tænkt den skulle være med gedeost næste gang. Og honning også lyder bestemt ikke dårligt. Tak for tip!:)

    • Kære Maibritt. Nej de spises varme – altså med det samme. Den varme kartoffel sørger hurtigt for, at alt er helt varmt. Giver det mening? Kh. C.

Write A Comment