Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg generelt er ret stor (kæmpe) fan af madniveauet her i København. Men er der et punkt, hvor jeg stadig synes, vi halter bagefter, sådan helt generelt, er det, når det kommer til at lave en rigtig god salat.

Med det mener jeg: gå væk fra “Iceberg-tomat-agurk-stilen” og i stedet bruge fiberrige grøntsager, der mætter og kan sammensættes på alle mulige forskellige måder. Og med spændende toppings. Og der er bare ikke noget, der kan redde en ellers ret kedelig salat, som en brødcrouton kan. Når den altså er lavet ordentligt og ikke er en af de der hårde lømler, der kommer lige fra en gul pakke karton. Til det vil jeg gerne præsentere de københavnske cafeer, og jer kære læsere, for “Stenalderbrød croutonen”. Lavet helt simpelt ved hjælp af rester fra det klassiske palæobrød og en god sjat olivenolie og salt (og forskellige krydderier hvis du foretrækker det).

Opskrift på hjemmelavede og glutenfri croutoner lavet af stenalderbrød til salaten. Billigt og nemt mad til aftensmad og tilbehør

Hjemmelavede croutoner af stenalderbrød til salat (glutenfri), 2-3 personer

5-6 skiver palæobrød (undlad gerne tranebær når det er til croutoner)
2-3 spsk olivenolie
Groft salt
(Krydderier, f.eks. hvidløg, paprika, oregano osv. Jeg foretrækker dem dog helt “au naturel”.)

Skær brødskiverne i mindre tern, og put dem i en frysepose sammen med olie og salt og vend det hele godt. Fordele ternene på en bageplade og bag ved 180 grader i 10 minutter eller indtil de bliver gyldne. Servér som salat toppings, f.eks. til en klassisk forårs/sommersalat.

Se også: Stenalderbrød med nødder og tranebær

opskrift på hjemmelavede croutoner

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

2 Comments

  1. Jeg ELSKER croutons til salat! Og jer er helt med – hvis (når!) der kommer et sted til København, hvor man kan spise rigtig gode salater, så er jeg den første, der står i køen 🙂

    • Fedt Laura. Vi må holde godt øje så!! Jeg håber cafeerne ser den her opskrift, så vi kan komme afsted snart, hihi! 😉 Kh C.

Write A Comment