Nimb er kendt for deres weekendbrunch, men hvorfor ikke smutte et smut forbi i hverdagene? For nogle uger siden mødtes jeg med to søde bloggere, Heidi og Maiken, til en early bird morgenmad derinde. 3 travle piger kræver en del kalendergymnastisk og denne gang var det nærmest en turnering, så vi endte med at vælge onsdag morgen kl. 7, hvor alle kunne “springe” sammen. På dette tidspunkt var Nimb allerede vågen, og vi fik alle lyst til birchermüslien på a la carte-menukortet. Vi fik en god portion hver og en kaffekande på bordet og kom af med 100 kr. for alt. Det synes jeg er mere end fair – portionen, omgivelserne og Tivoli-udsigten taget i betragtning.

Jeg havde fået Birchermüsli i Malmö i julen og var fan, så jeg var ikke i tvivl om, at den skulle prøves her også. Jeg har før lavet chiagrød i forskellige afskygninger, bl.a. her og her, men denne adskiller sig med sin base på havregryn og rosiner (eller andet tørret frugt) der lægges i blød natten inden i stedet for chia. Og indimellem er det da rart med lidt havregryn om morgenen, hvis de er spændende og lækre. Jeg er ikke vild med rosiner normalt, heri gør de det gost. Og så tilsættes der også citronsaft (eller æblejuice), hvilket giver en masse smag til grynene. Toppingen var også god og spændende.

I får lige min (fortolkede version) her:

birchermüsli opskrift

Birchermüsli opskrift – inspireret af Nimb, 1-2 personer

2,5 dl havregryn
1 dl mælk (jeg brugte en nøddemælk fra Alpro)
1 spsk citronsaft (eller frugtjuice, f.eks. æble)
1 dl skyr
1 lille håndfuld rosiner (og/eller andet tørret frugt)
1 tsk vanilje
1 lille æble (eller 1/2 stort) skåret i tern
5-7 kvarte mandler
5-7 kvarte pekannødder
3-4 tørrede abrikoser i tern
Pynt: Frysetørrede hindbær og skovsyre.

Find en god glaskrukke med låg og bland havregryn godt sammen med mælk, skyr, rosiner og citronsaft heri. Luk låget godt og lad det hvile natten over. 

Næste morgen rører du et par gange i det igen, anretter det i en skål og drysser med æbletern, nødder, abrikoser og topper med frysetørrede hindbær. Super nem morgenmad med mange smagsvariationer og en mættende følelse i maven i mange timer herefter.

Hvis du ikke spiser havregryn, kan du selvfølgelig sagtens bruge chia i stedet. Se også min opskrift på chokoladechiagrød, lakrids, græskar og figner og den eksotiske mango-variant.

opskrift på birchermüsli

Se også: Opskrift på 5 smoothie bowls

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

4 Comments

 1. Hej Camilla ,
  Har lige fundet din hjemmeside og er allerede fan!
  Her en stille regnfuld morgen har jeg allerede lavet tre forskellige vaffeltyper inspireret af dig!
  Vi havde en rest aftensmad med ris og grønsager fra i går i køleskabet og med et æg og lidt ost blev det en ny ret;)
  Tak for inspiration.

  • Camilla Reply

   Hej Pernille

   Tusind tak fordi du skriver. Det er virkelig dejligt at høre. Og sejt at I sådan har eksperimenteret. Hvilke vafler har du lavet? Jeg ved ikke, om du har set det, men jeg har lavet en hel kogebog kun med vaffelopskrifter. Det er helt vildt, så mange ting man kan lave i det jern!;)

   Tak igen for din kommentar. Det sætter jeg stor pris på!

   Kh Camilla.

Write A Comment