Påskefrokost er fyldt med traditioner, og brødet vi spiser skal gerne stadig være klassisk, men hvorfor ikke snuppe stenalderbrødsvafler under pålægget i stedet?  Det gjorde jeg her til morgen under min smilende ægge-mad og basilikumspesto, og det smagte helt fantastisk.

Dygtige Maria fra Vanløse Blues har på sin blog kaldt mine kernevafler for stenalderbrødsvafler, og det synes jeg er et super godt navn, for de er nemlig præcis som stenalderbrødet helt uden mel og sukker og kan spises til alt!

I dagens anledning tilsatte jeg også lidt hakkede mandler til vaflerne og havde jeg haft hasselnødder og valnødder var de også røget i. Det må jeg få købt til i morgen. I får lige opskriften som jeg lavede den i dag.

Find også min kogebog; Vidunderlige Vafler her (reklamelink)

Stenalderbrødsvafler

Stenalderbrødsvafler,

3-4 stk

2 gulerødder
3 æg (kan undlades for en vegansk version – eller  erstattes af 1 spsk chiafrø der har ligget i blød i 0,5 dl vand i et par timer)

1 dl vand
4 spsk hørfrø
4 spsk solsikkekerner
4 spsk sesamfrø
4 spsk græskarkerner (eller 4 dl frø og kerner efter eget valg)
2 dl mandelmel eller fintblendede nødder
3 spsk loppefrøskaller
Lidt salt 

Riv guleroden fint. Slå ægget i en skål, rør rundt i det med en gaffel og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland dejen rigtig godt sammen og lad den stå og trække 5-7 minutter. Put godt med kokosolie på vaffeljernet og fordel dejen med en gaffel, så den når helt ud til kanterne. Kog i mellemtiden dit æg eller stil påskefrokost-pålægget på bordet – og vupti: Alternativ men stadig hyggelig påskefrokost 🙂

Se også: Stenalderbrød med nødder og tranebær

1 Comment

  1. Pingback: Hvilket vaffeljern er bedst? | CopenhagenByMe

Write A Comment