Sort sky over Fælledparken og København
Sort sky over Fælledparken og København

Pyha, hvordan opsummerer man sådan en weekend med få ord? En weekend som for mit vedkommende startede på idyllisk vis med vinhygge med kontorkollegerne i Bageriet på Ryesgade, fastelavnsboller og rustik og råhyggelig søskendemiddag med vaffelbruschetta, mandelbagt laks & sød kartoffelmos med karse, italiensk rødvin og gin & tonics.

Vaffelbruschetta med gedeost, tomat og basilikum
Vaffelbruschetta med gedeost, tomat og basilikum

… og som fortsatte i samme livsnyder-dur lørdag med shopping og laksesalat og ginger beer på SPIS på Strædet. Men som i dét øjeblik, man stod der med sin nye lampe i hånden i Illums Bolighus, brutalt blev afbrudt af en voldsom melding; Skud på Østerbro. En galning amok til debatmøde. Ny lampe til hjemmet. Kontrastfyldt? Det tror jeg nok!

Fastelavnsboller fra Meyers Bageri
Fastelavnsboller fra Meyers Bageri

I starten når man får sådan nogle nyheder, har jeg tilbøjelighed til at dysse dem ned. Sådan lidt ala “ej men det er nok heller ikke så slemt”, “medierne gør det værre, end det er”. Derfor blev lampen også stille og roligt købt, og først på vej hjem på cyklen gik situationens alvor op for mig. To salatfade i følgeskab på vej ned af Østerbrogade. Jeg har nærmest kun set salatfadene i stilstand ved Politigården. Så to. Samtidig. I fuld fart. Efterfulgt af politibiler med udrykning. Så stopper man lige op og ja – man bliver også lidt småparanoid. Jeg stivnede f.eks. straks, da to hætteklædte personer kom løbende ved siden af min cykel. Og måtte nærmest slå mig selv i hovedet, da jeg opdagede, at de jagtede… bus 3A rundt om hjørnet. Dooh! #straksføltemansigligetilgrin.

Laksesalat og ginger beer på SPIS
Laksesalat og ginger beer på SPIS

Om aftenen skulle vi noget, jeg havde glædet mig til længe, og som var på min top 5 for 2015. Middag på Pluto. Det virkede skørt at gøre sig klar til middag, når man ikke helt vidste, hvad der var ved at ske i København. Men samtidig: at sidde der i sofaen og se på de samme nyheder igen og igen virkede også ret så meningsløst. Så vi kom afsted til Pluto, og det var en dejlig oplevelse. De kører jo en koncept med 12 retter for 450 kr., og det bød på interessante sager som stenbiderrogn og glaskål, torsk med kærnemælk og syltede rødløg.. og aftenens “den-havde-jeg-ikke-lige-set-komme”; flæskestegssandwich. Som slider-format. Så har man set det med. Håber at kunne få lagt en anmeldelse op herinde på et senere tidspunkt.

Flæskestegssandwich hos Pluto
Flæskestegssandwich hos Pluto

Ikke flere angreb – heldigvis – da det var sengetid. Men natten over havde det jo så udviklet sig. Angreb på synagogen i Krystalgade. Sorg. Helt ufatteligt! Og søndag gik man så lidt rundt i en lammende tåge af meningsløshed. Ondskab som går helt ud over ens forstand! Jeg hørte straks ordet, som nærmest bruges i flæng. Ytringsfrihed. Igen, igen og så lige igen! Og jovist – Den er vigtig. Den er vi i Danmark stolte af. Men i min verden bliver den aldrig mere vigtig end ordet: næstekærlighed. Ikke på en videre religiøs måde, men som ordet bogstaveligt talt betyder: kærlighed til sin næste. Til menneskeheden. Meningsløse handlinger som vi oplevede i weekenden minder mig desværre om den ondskab, der findes i verden. Men heldigvis minder jeg mig selv endnu kraftigere om, at næstekærligheden er større. At der er flere gode mennesker end onde. At vi kommer længere med åbenhed, mangfoldighed og kærlighed end med had, generaliseringer og fordomme. Måske lyder det forenklet og klichéagtigt. Men behøver det at være det? Jeg er i hvert fald ikke i tvivl. Næstekærligheden er det, der giver mit liv mening. Også selvom ondskaben og angsten er til stede, og der er galninge overalt. Næstekærligheden vil jeg kæmpe allermest for. Og netop den værdi lever, som jeg ser det, i bedste velgående i min by. Lige her i København! Så derfor: Lets do it! Ny dag i morgen, nyt håb og nye bekendtskaber. God uge til alle! 😉

Smuk og fredfyldt stemning i Torvehallerne
Smuk og fredfyldt stemning i Torvehallerne

Følg CopenhagenByMe på Facebook På Bloglovin’ Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment