Jeg når det lige. Sidste dag i november. Julen lige om hjørnet, men inden da må man godt lige hylde november, halloween og græskarvafler lidt mere. For selvom de tusindvis af seje græskarhoveder helt er fjernet fra Tivolis smukke (ex)halloween-område og erstattet med æbleskiver, gløgg og niseri i alle former og størrelser, så er græskar stadig en frisk og farverig kandidat på de københavnske supermarkedshylder. Og i et grøntsagsvalg ville jeg helt sikkert gøre den til statsminister! Græskar smager jo bare såååå godt.

Så selvfølgelig skal den også i mine vafler! Og hyldes på årets sidste novemberdag. Græskar smager jo SÅ godt og agerer altid pragteksempel som mos. Denne opskrift på græskarvafler er en oplagt måde at undgå madspild på, f.eks. hvis du har tilberedt græskar dagen inden og har mos i overskud. Just waffle them up! Det bliver den bedste morgenmad eller frokost i selskab med hummus, salat eller hvad du nu har af yndlings pålæg.

Find også min kogebog; Vidunderlige Vafler her (reklamelink)

vafler med græskar. Græskarvafler opskrift på sunde vafler

Græskarvafler – veganske og glutenfri

3 dl græskarmos af hokkaido græskar
(skåret i tern eller skiver og kogt eller ovnbagt. Er den økologisk lader du bare skrællen sidde på. )
2 dl kikærtemel eller almindeligt mel
1 dl vand eller mælk
1 dl sesamfrø eller solsikkekerner (kan undværes)
Lidt chili
1 tsk bagepulver
Salt
Fedtstof til bagning

Bland alle ingredienserne sammen og lad dejen trække 10 minutter. Kom lidt kokosolie eller smør på vaffeljernet, hvis du ikke har et slip-let.  Lav derefter vaflerne enten en ad gangen i hjerteform eller i et belgisk vafflejern. Dejen behøver ikke nå helt ud til kanten. Bag i ca. 5 minutter.

Når vaflerne er færdige, smører du rødbedehummus, avokado, pesto eller hvad du nu har i (køle)skabet. En morgenmad, frokost eller tilbehør til aftensmaden, der klart er en statsminister værdig!

God sidste novemberdag og så ses vi i december! 🙂

hokkaido græskar vafler

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme