Jeg så engang en opskrift på kyllingefrikadeller med squash og nødder på Feminas hjemmeside, som jeg blev ret inspireret af, og som jeg laver ret tit. Og nu har de fået nyt billede på bloggen, så jeg synes de fortjener en relancering 🙂

De er gode til enhver lejlighed. Kylling er jo bare godt, hasselnødder knaser og giver en anderledes smag, mens squash giver svampet luftighed. Jeg tilsætter havregryn, men det kan også være mandelmel eller almindeligt mel. Hvis du er koriander-fan kan det virkelig anbefales med lidt frisk koriander i farsen eller lidt feta/gedeost.

opskrift på kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller med squash og nødder, 4 pers.

400 g hakket kyllingekød
1 mellem squash
1 stort hakket rødløg
50 g hakkede hasselnødder
1 spsk. havregryn
1 æg
salt og peber
evt. lidt frisk basilikum eller koriander
evt. lidt feta/gedeost.

Squashen rives i en skål og herefter tilsættes de øvrige ingredienser og alt røres godt sammen. Farsen formes til den ønskede dellestørrelse, evt. med to spiseskeer, og steges i f.eks. kokos- eller olivenolie. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter eller giv dem godt med varme på alle sider på panden, og servér dem til f.eks. en melonsalat, bønnesalat eller rodfrugter bagt i ovnen og den gode Romanesco-dip.

Se opskrift på: Vegetar frikadeller med blomkål

hjemmelavede frikadeller med kylling og nødder og squash. Sunde frikadeller som er nem hverdagsmad

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

4 Comments

  1. Uhm for en lækker smækker menu!!!
    Jeg må straks lave kyllingedeller med squash og hasselnødder! Haps!

    • Ja, det har du fuldstændig ret i, Lone. Det ser ud til, jeg har glemt at skrive det i opskriften. Det gør jeg lige med det samme. Tak fordi du er opmærksom!:) Kh Camilla.

Write A Comment