Den der cheesecake fra Strangas Dessert Boutique, som jeg skrev om tidligere … den drømmer jeg altså stadig lidt om. Så meget, at jeg er blevet nødt til at kreere en is med cheesecake-look. Jeg har længe tænkt over, at mit (sukkerfri) is-udvalg her på bloggen skulle udvides. Jeg er stadig vild med denne chokoladevariant. Men det er på tide at introducere nogle nye.

Derfor … tadadaaaa… sukkerfri cheesecake-is! Stadig lavet på frosne bananer, men også på mascarpone, og tilsat rababerkompot, og hvad jeg har valgt at kalde karamelliserede mandler, nemlig mandelsplitter vendt på en pande med agavesirup. Nøj, det er godt! Denne is er virkelig god, når det bliver for varmt, når man får lyst til at bruge hele månedlønnen på Strangas, når sukkertrangen melder sig, men sukker er bandlyst… eller simpelthen bare når man har lyst til hjemmelavet is på en nem måde.

Hjemmelavet vegansk is (nicecream) med rabarber og karamelliserede mandler

Rabarbertærte / cheesecake-is med karamelliserede mandler

2-3 personer

4 frosne bananer
1,5 dl mascarpone
0,5 dl kokosmælk
1 dl rabarberkompot 
1 dl mandler
3 tsk agavesirup

Lav først rabarberkompotten. Hak mandlerne og put lidt kokosolie på en pande og rist dem med agavesirup, indtil de begynder at blive mørke og karamelliserede. Lad dem afkøle.
Blend herefter de frosne bananer med mascarponen og kokosmælken. Dette kan tage lidt tid, men det skal helt sikkert nok lykkes til sidst, at den cremede is dukker op af blandingen.

Når det er sket, skal cheesecake-isen bygges op med; et lag mascarpone-is, så et lag rabarberkompot og til sidst et lag karamelliserede mandler. Gentag de tre lag og server straks.

Rabarbertærte / cheesecake-is

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment