Mmmmh… vietnamesiske forårsruller er og bliver bare et godt, sundt, hyggeligt og friskt måltid. Og ikke kun hos Lêle (selvom ellers virkelig gør det godt på den konto) … Det er oplagt at lave derhjemme til en pigeaften, familiemiddag eller måske endda til picnickurven, når cyklerne bliver luftet og parkernes græs afprøvet.

I denne opskrift på forårsrullerne er det især dippene der er i centrum. Fordi de er utrolig vigtige i et vietnamesisk forårsrulle-setup. Forårsrullerne her er altså alle lavet (læs: rullet) med samme ingredienser, og så er der både en chili-, peanut- og sesamdip til, som skaber spændende variation.

SUNDE OPSKRIFTER Vietnamesiske forårsruller og tre slags dip: chili, peanut og sesam

Vietnamesiske forårsruller, 14 stk

1-2 avokado
1 mango
1 stor peberfrugt
1-2 gulerødder
1 agurk
Evt. forårsløg
Blandet salat
Lidt frisk persille og eller mynte
Rispapir, 14 stk.
Tigerrejer eller surimi-sticks (eller kylling) stegt i et fed hvidløg, lidt chili salt og peber (eller krebsehaler vendt i en marinade af olivenolie, hvidløg, chili, salt og peber. Mix evt. så du får lidt forskelligt kød.)
Pynt: Limebåde og frisk chili

SÅdan laver du vietnamesiske forårsruller

  • Tilbered først fisk/kylling alt efter hvad du vil have i dine ruller.
  • Skyl salaten og skær mango og de andre grøntsagerne i tynde strimler (længde på 5-6 cm). Læg dem klar på en tallerken eller et fad.
  • Du er nu klar til den store ‘rulle-dyst’. Find et bord med god plads, så du foran dig kan have både fisk/kød, fadet med frugt og grønt, et aflangt fad med varmt vand, et skærebræt du bruger til at rulle på, samt et fad hvor de færdige forårsruller lægges over i, når de er lavet.
  • Læg det første rispapir i vandfadet i ca. 10 sekunder, hvor det er blevet blødgjort og lettere at arbejde med. Placér det blødgjorte rispapir på et skærebræt og læg fyldet på ca. midten af rispapiret: start med et lægge fisk/kød på langs (husk lidt plads fri i hver side, ca. 3-5 cm, så du kan bukke dette over fyldet).
  • Placér herefter salat, mango- og grøntsagtstrimlerne på langs ved siden af fisk/kød og top med frisk persille/mynte.
  • Nu kommer rulle-udfordringen som kan kræve lidt øvelse. Den frie plads i siderne skal som sagt bukkes op over fyldet, så det ikke falder ud af enderne. Gør herefter rullen færdig ved at tage den langside, der ligger tættest på og rulle den stramt rundt om fyldet. Skær til sidst rullen over på midten, så du får to forårsruller ud af det.
  • Anret rullerne på et fad og pynt med lime og frisk chili og gå i krig med de tre dip.

Vietnamesiske forårsruller med tre slags dip

Chili-dip, “den spicy”

1 dl soja 
1 spsk olivenolie
1 frisk chili, finthakket (gem lidt til topping)
1/2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander (eller frisk koriander)
Lidt limesaft
Pynt: Lidt frisk persille og chilistykker
Giv spidskommen og koriander (med mindre den er frisk) en tur i morderen. Pisk herefter alle ingredienserne godt sammen og top med persille og chili.

Peanutbutter-dip

1 dl soja 
3 tsk peanutbutter
2 spsk sesamolie
Lidt citronsaft
Brug et lille piskeris til at piske peanutbutteren godt sammen med de flydende ingredienser. Tilsæt evt. lidt ad gangen så der ikke kommer klumper i.

Sesam-dip

1/2 dl sesamfrø letristet på pande
1 dl soja 
1/5 dl sesamolie
Bland sesamolie og soja godt sammen og top med de ristede sesamfrø. Simpelt, men lækkert og perfekt til de friske vietnamesiske forårsruller.

Læs OGSÅ: 3 vaner jeg vil ændre dette efterår!

SUNDE OPSKRIFTER Vietnamesiske forårsruller og tre slags dip: chili, peanut og sesam

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme