Da jeg skrev indlægget om broccolibollerne, erfarede jeg to ting. 1. De var virkelig et hit – ikke bare hos mig, men også mange andre, der har haft held med at lave dem og været så søde at dele det med mig. 2. Mine gulerodsboller har virkelig trængt til en makeover! Den gamle opskrift var ikke up to date, og billederne var heller ikke specielt attraktive. Så straks måtte jeg i gang med at opdatere opskriften med stor inspiration fra de lækre broccoliboller. Og den kommer her 🙂 De bliver allerbedst, hvis gulerødderne ikke er for saftige, altså hvid du f.eks. bruger pulpen fra juicepresseren. Desuden har jeg tilsat valnødder, som gør dem ekstra smagfulde, crunchy og kompakte på den gode måde. Nu behøver jeg ikke altid smutte til Krummen og Kagen på Nordre Frihavnsgade efter gulerodsboller. #Bonus

Bollerne er skønne som frokostburgere med eksempelvis varmrøget makrel eller tun/pesto og grøntsager. Eller til morgenmad med peanutbutter og jordbær. Min  nyeste addiction. Hold fast det er godt; lækkersult-stillende og dejligt sommerligt.

Sunde gulerodsboller

Opskrift på sunde gulerodsboller med valnød, 10 stk

500 g gulerødder (pres saften fra – evt. i en juicepresser eller ved at vride dem inden brug)
1/3 af et broccoli (eller undlad broccoli og brug 800 g gulerødder)
4 æg
3 spsk loppefrøskaller
1,5 dl mandler blendet til mel (eller havregryn)
1 dl sesamfø
1 dl valnødder
1,5 dl solsikkekerner
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Pynt: blå birkes, sesamfrø eller solsikkekerner

Put gulerødderne i en juicepresser og brug kødet der bliver tilovers (eller riv dem på et rivejern og vrid saften fra). Blend broccoli i en blender/løghakker og tag gerne stilken med i baduljen (i bedste undgå madspild-ånd). Put de fine gulerods- og broccolistykker i en skål, tilsæt æg og loppefrøskaller og rør godt rundt – gerne med 1-2 spsk vand og lad massen stå i minimum 5 minutter, så loppefrøskallerne kan nå at binde væden. Hak i mellemtiden valnødderne i mindre stykker og bland dem med mandelmelet/havregryn, sesamfrø, solsikkekerner, bagepulver og salt . Bland herefter alle ingredienserne sammen. Rør godt rundt i dejen med en grydeske i ca. 5 minutter og lad dejen stå i yderligere 5 minutter.

Form herefter til 10 runde boller med hænderne (dejen skal være lidt klistret), læg dem på en bageplade, drys med birkes/frø og bag dem 20-25 minutter ved 200 grader.

Se ogsåSquashboller (low carb) med skyr og hytteost

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

9 Comments

 1. PB & jordbær!!!! OMG det lyder jo himmelsk – det skal jeg da så meget prøve! Og bollerne de både lyder og ser mega lækre ud! Tænk man kan lave så lækre boller ud af grøntsager – blows my mind 😉

  • Det bliver du nødt til, Maria. Det er simpelthen sådan en fantastisk kombination. Og endnu bedre på gulerodsbollerne end broccolibollerne! Jeg tror, jeg er blevet afhængig… Og ja, jeg bliver også lidt overrasket hver gang og tænker… er det virkelig grøntsager? Det er for vildt jo 🙂

 2. Pingback: Farvel til maj: Måneden der gik i byen… | CopenhagenByMe

 3. Kimmie Frederiksen Reply

  Det ser godt nok lækkert ud 🙂 🙂 🙂
  Når du skriver at man kan bruge en saftpresser til at fjerne saften fra gulerødderne, mener du bare sådan en helt almindelig saftpresser som f.eks denne her http://madmaskiner.dk/philips-hr1871-saftpresser/ Kan sådan en saftpresser virkelig godt klare hele gulerødder?

  • Hej Kimmie. Tak for din kommentar – og spørgsmål. Her tænker jeg, at når du har revet gulerødderne på et rivejern, kan du presse saften ud med en almindelig saftpresser, som den du har linket til. Bare så bollerne ikke bliver alt for fugtige. Du kan også “vride dem” med hænderne. Skriv endelig igen hvis det driller 🙂 Kh C.

 4. Charlotte Povlsgaard Reply

  Har lige prøvet at bage dem, og det er virkelig nogle lækre boller! Men jeg har problemer med at få dem helt bagt indeni. Jeg har brugt havregryn i stedet for mandler, og undladt valnødderne. Og så gjorde jeg den fejl at blande alle ingredienser sammen, fordi jeg ikke fik læst opskriften ordentligt. Er det fordi loppefrøskallerne ikke har haft væde nok at trække, gør det så stor en forskel? 🙂

  • Camilla Reply

   Hej Charlotte. Det var da mærkeligt! Det kunne umiddelbart godt lyde som om det måske er gulerødderne der er for våde. Bruger du en juicemaskine, eller river du dem? Det er meget vigtigt at de er drænet for væske. Det burde ikke gøre den helt store forskel ift. at blande alt sammen, men vigtigt at dejen får tid til at trække på loppefrøskallerne kan virke?! Prøv evt. også min opskrift på squashboller; https://copenhagenbyme.com/2015/04/23/low-carb-squashboller-med-skyr-og-hytteost/ … De kan være lettere at gå til ;o) Kh Camilla.

Write A Comment