Marathon-spaghetti

Er der andre end mig, der stadig er oppe at køre over gårsdagens Copenhagen Marathon? Altså andre der ikke selv var med til at løbe, men alligevel syntes det var helt adrenalin-fremkaldende… bare det at kigge på? Dagen i går gav mulighed for mange ting. For at cykle hele byen rundt og dermed heppe ved (fx) både 6 km, 13 km, 26 km og ved målstregen. For at bevæge sig i en trafik uden biler og dermed luft med mindre forurening. Og for at opleve københavnsk sammenhold og bakke op om de alt for seje løbere. Selv havde jeg to nære familiemedlemmer på ruten, blandt andet en marathon-debutant, som netop har gjort mig til en meget stolt søster 🙂

Lørdag aften skulle marathon-benene tankes godt op herhjemme. Med ægte marathon-mad. Spaghetti med kylling og ost. En masse proteiner og kulhydrater. Det blev til en ret, som jeg lavede meget engang, men som er røget i glemmebogen med et brag. Og så med klassisk spaghetti af den tynde slags. Hold nu op det var lækkert og hver en bid blev nydt fuldt ud sammen med de nye kulørte “Fruits” fra Egekilde, som jeg snart skriver mere om herinde.
Denne opskrift er den fulde pakke, men har du ikke lige alle grøntsager, fx broccoli, champignon og begge slags tomater, kan nogle af dem sagtens undværes.

Marathon-spaghetti

Spaghetti med kylling, 3 personer

1/2 broccoli
1 stort eller 2 små fed hvidløg
1 bundt forårsløg
1/2 pakke champignon
1 håndfuld cherrytomater
4-5 hakkede soltørrede tomater
1 glas god pesto (gerne basilikum)
Lidt over 1/2 pakke fuldkornsspaghetti
1 pakke rucola
Frisk basilikum
Salt og peber

Pynt:
1 pose ristede pinjekerner
Lidt parmesan

Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem på pande eller bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Kog i mellemtiden spaghettien efter anvisning på pakken og rist pinjekernerne på en lille pande og lad dem køle af. Sauter herefter broccoli i en stor gryde eller wokpande og tilsæt løg, hvidløg, champignon. Rør lidt rundt i grøntsagerne og tilsæt til sidst cherrytomater, basilikum og soltørrede tomater. Når kyllingefileterne er færdige, skæres de i mindre stykker og lægges ned til de stegte grøntsager. Herefter hældes vandet fra spaghettien, som vendes i pesto. Pestospaghettien vendes nu sammen med grøntsagerne og kylling, og der smages til med salt og peber. Anret med først lidt rucola på tallerknerne (kan udelades) og så pastaretten. Pynt med pinjekerner, parmesan og evt. lidt basilikum. 

Pastaretten er helt optimal for marathon-løbere, men heldigvis er der ikke noget til hinder for, at vi andre spiser med 🙂

Marathon-spaghetti

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme