Vafler … Dem er jeg fan af! For dem, der følger med på min Instagram-profil, er det nok ikke nogen overraskelse, for der er nok en smule vaffel-spam på den konto i ny og næ. De fleste morgener får jeg vafler til morgenmad, men jeg får dem også gerne på andre tider af døgnet med grøntsager og kød. I den kommende tid vil jeg derfor komme med nogle forskellige bud på vafler i det salte københavner-køkken.

Jeg starter med en broccolivaffel med soltørrede tomater, som de lækre broccoliboller gav mig inspiration til at lave. De soltørrede tomater giver dem kant og passer perfekt til et godt lag tunsalat, avokado og tomat, og så er de et oplagt alternativ til æggewrappen med tunsalat.

Find også min kogebog; Vidunderlige Vafler her (REKLAMELINK)

sunde vafler med broccoli

Broccolivafler med soltørrede tomater, 3-4 stk

1 god håndfuld broccoli
2 mellemstore gulerødder (eller endnu en god håndfuld broccoli) 

2 æg
1,5 dl kikærtemel eller blendede havregryn (fuldkornsmel mm. kan naturligvis også bruges)
1/2 dl hørfrø og/eller sesamfrø
1 dl vand
1 spsk loppefrøskaller
2-3 halve soltørrede tomater hakket fint
Lidt frisk basilikum
Salt og peber

Tilbehør:
CopenhagenByMes Tunsalat
1 tomat
1/2 avokado
Lidt hjertesalat

Blend gulerødder og broccoli helt fint i en blender/løghakker. Hæld de blendede grøntsagerne i en skål, tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt. Lad massen hvile i 5 minutter. Efter 5 minutter hælder du kokos- eller olivenolie på jernet og laver to vafler – enten i et dobbeltjern eller to omgange i et almindeligt vaffeljern.

Mens vaflerne bager, skærer du avokadoen og tomaten i skiver og gør klar til at anrette: vaffel med evt. lidt pesto og tunsalat – pyntet med hjertesalat, tomat og avokado. Perfekt både som frokost og aftensmad.

Ps: Har I været ude og heppe på de seje løbere til Copenhagen Marathon i dag? Selv var jeg den stolte ejer af hele to nære familiemedlemmer på ruten, som fik god marathon-pastaret inden løbet i går. Den gode ret kommer på bloggen i morgen. Rigtig god søndag!:)

Se også:  Vaffelburger med kyllingebøf og edamamehummus

Opskrift på sunde broccolivafler

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme