Hjemmelavet mandelmælkHjemmelavet mandelmælk

Tør i munden efter gårsdagens hvede-bjerg? Et glas mandelmælk er redningsmanden.. I øvrigt er mandler nok en af mine yndlingsting overhovedet. Jeg elsker smagen, både når den indgår i kager, salat, pandekager, wok, wrap .. og mælk. En latte med mandelmælk… det er jo nærmest som om, der er sirup eller et sådan noget lækkert i.

Hjemmelavet mandelmælk

Indimellem køber jeg mandelmælk i Netto og SuperBrugsen, men det kan hurtigt blive en dyr omgang i længden, og så er det ikke den rene vare, fx er der ofte tilsat bl.a. sukker. Af den grund foretrækker jeg at lave min egen mandelmælk, for det er faktisk meget lettere, end man tror, og så er det ikke så dyrt igen. Til en liter mandelmælk skal du bruge en halv pose mandler (100 g) og ellers bare vand. Og selvom mandelprisen desværre er steget en del, bliver det ikke meget mere end 12-13 kroner for sådan en omgang frisk og hjemmelavet mælk med masser af e-vitamin, protein, fibre, kalk og en masse andet bland-selv-sundhed.

Hjemmelavet mandelmælk

Mandelmælk 1 liter

100 g mandler
2 liter vand

Sæt mandlerne i blød i en skål med 1 liter vand i 10-12 timer eller natten over. Vågn op til helt bløde mandler og hæld det vand, de ligger i, fra. Blend herefter mandlerne med en ny liter kold vand i ca. 5-7 minutter, så de bliver helt ‘opløst’ i vandet. Der vil stadig være nogle små mandelstykker i væsken, og de skal nu filtreres fra. Dette kan du gøre med en meget tæt si eller et te- eller kaffefilter (jeg brugte sien i min tekande). De små mandelstykker eller pulpen vil undervejs hobe sig op i sien, men du kan hælde denne pulp op i en særskilt skål og bruge det i bagværk eller andet på et senere tidspunkt. Når væsken er løbet igennem sien/filtret, er der en hel liter mandelmælk, som er parat til at hoppe ombord i din (is)latte, på havregrynene eller bare i et glas til at slukke tørsten måske – efter den store hvedefest i går …

Hjemmelavet mandelmælk

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

6 Comments

  1. Jeg smutter da lige ud og sætter nogle mandler i blød (;
    Bare forbi man er på kaffe detox kan man godt få brug for mandelmælk i teen fx – chaite med mandelmælk – det er altså også godt!!!

    • Hahaha, det kan man nemlig sagtens, Maria! Og så kan man evt. putte endnu mere mælk i som kompensation for den manglende kaffe. Jeg har allerede drukket den liter, jeg lavede i midten af ugen, og jeg skal helt sikkert have lavet en ny hurtigst muligt … og så skal der laves chai latte for alle pengene 🙂

  2. Pingback: Farvel til maj: Måneden der gik i byen… | CopenhagenByMe

  3. Pingback: GRØD til morgenmad: Chokolade chiagrød | CopenhagenByMe

Write A Comment