FISKEFRIKADELLER, du er mine allerbedste venner! Gentager jeg mig selv, når jeg i dette øjeblik skriver, at jeg godt kan li’ fiskefrikadeller… som i… elsker dem? Jeg kan altid spise dem. Om morgenen. Som snack til kaffen. Og bare… altid! At finde den bedste i København er en længerevarende mission, men lige nu er jeg svært tilfreds med thai-dellerne hos Fiskerikajen og de store svulstige og lune fra Boutique Fisk. Faktisk blev de kåret til favoritterne, da jeg for nyligt havde fiskedelle-konkurrence med Maria fra Vanløse Blues i Torvehallerne, hvilket nogle af jer måske har set på Instagram. Thai-fortolkningen af fiskefrikadeller har jeg kastet mig ud i i den her opskrift med kokos i stedet for mel og så godt med chili. Der er også hvidkål i, hvilket gør dem godt luftige og endnu mere sunde. Desuden er de lavet i ovnen, så de kan sådan set passe sig selv – og du undgår sprudlende stegefest på panden og fiskelugt i køkkenet.

Hjemmelavede fiskefrikadeller serveret på bræt med citron og træbestik ved siden af

Fiskefrikadeller med hvidkål, kokos og chili, ca. 15 stk

2 dl hvidkål blendet fint
400 blendet laks og torsk (det må gerne være lidt groft, og der må gerne være mere laks end torsk)
2 æg
1 spsk loppefrøskaller (HUSK) – kan undlades.

1 dl kokosmel
Chili
Frisk basilikum eller persille

Blend eller finsnit fisken (torsk og laks) og hæld fiskefarsen i en skål. Blend eller riv hvidkål på et rivejern, så du har ca. 2 dl revet hvidkål og bland det med fiskefarsen. Tilsæt herefter æg, loppefrøskaller, kokosmel, lidt citron, chili, friske krydderurter, salt og peber. Form frikadellerne med to spiseskeer og læg dem på en bageplade. Bag dellerne i ovnene ved 200 grader i 20 minutter og anret med friske krydderurter.

Server evt. sammen med CopenhagenByMes guacamole-salat.


Fiskefrikadeller med kokos og chili og persille og pesto og den bedste grove salt.

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

5 Comments

 1. Det der kokos er simpelthen den bedste ide at komme i sådan nogle thaifiskedeller!
  De smagte såååå godt!!!!
  Og fiskedeller, de kan nemlig spises altid! Men jeg tror nu altså du er den eneste jeg kender som ikke vil tænke jeg var kugle skør hvis jeg serverede fiskedeller til aftenkaffen (;

  • Taaak Maria. Jeg er glad for, at de faldt i så god jord hos dig. Det er jo et succeskriterium i sig selv!! Hahaha… det tror jeg, du har helt ret i! Måske vi skulle starte en café i København, hvor konceptet er ‘kaffe og fiskedelle’. Eller ville vi blive de eneste gæster? 🙂

   Kh Camilla

 2. Pingback: Cremet thai-hvidkål med fiskefrikadeller | CopenhagenByMe

 3. Pingback: Ærtepuré med valnødder og gedeost | CopenhagenByMe

 4. Pingback: Sund Banh mì vaffel med spicy fiskedeller | CopenhagenByMe

Write A Comment