For noget tid siden modtog jeg en fantastisk kasse fra Naturmælk ved min hoveddør. Det var Lahme Kommunikation, der havde sørget for at sende den afsted, og ikke nok med at de økologiske produkter alle er sindssygt gode, de blev også leveret på en bund af hø – formentlig som symbol på at de fleste af Naturmælks køer får hø som foder. Symbolet og det autentiske look er gennemført markedsføring må jeg sige, og med min baggrund i branchen har jeg da ellers set lidt af hvert. Nå, men i kassen var der smør, tykmælk, yoghurt og to herlige høoste samt to lækre røgede oste. Mælkeprodukterne blev spist og drukket hurtigt med stor nydelse, og ostene varer jo (heldigvis) lidt længere, og jeg fik straks lyst til at give ostene en gang knækbrød som ‘underlag’.

Naturmælk ost og mælk i en kasse fra landmandenNår jeg ser knækbrød ved de københavnske bagere eller dem i butikkerne med et ‘hjemmelavet look’, får jeg altid lyst til at købe dem. Men for det meste skriger min fornuft skingert; ‘Stoooop! ….Dem kan du jo sådan set godt selv lave.” Og ja, den har jo ret. Jeg har lavet knækbrød utallige gange, og hver gang glemmer jeg hvor nemt, det er, og at man ikke engang behøver at tage ælte-hænderne i brug. Så nu vil jeg også lige minde andre om det herinde 🙂

Den opskrift, jeg i sin tid fik fra min gode veninde Pia, var lavet på hvedemel, men de sidste par gange har jeg lavet dem med fuldkornsrismel, rugmel eller mandelmel og denne gang ville jeg lave 100% oste-tema og jeg tilsatte derfor også den røgede ost fra Naturmælk i dejen, som giver kant og smag og får dejen til at hænge godt sammen. Resultatet bliver super godt og dermed også velegnet til folk der af den ene eller anden grund ikke spiser hvedemel.

Bedste opskrift på knækbrød uden mel lavet i hjerteform og bagt på bageplade

Opskrift på knækbrød uden mel (hvedemel)

20-30 stk 

1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn (evt. glutenfri – eller flere kerner/mel i stedet)
3 1/2 dl rugmel/fuldkornsrismel/mandelmel
2 dl vand
1 dl olie
50-100 g revet ost (kan udelades).
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

Put alle ingredienserne (først de tørre og så vand og olie) i en skål og rør dem godt sammen. Del dejen i to klumper, som en ad gangen lægges mellem to stykker bagepapir og rules ud med en kagerulle til en tykkelse på ca. 0,5 cm. Pas på at dejen ikke bliver alt for tyndt rullet ud, så knækbrødene knækker, når der kommer pålæg på. Snit de ønskede størrelser med en kniv, så de let kan skilles ad efter bagetiden – eller lav fine figurer med diverse forme. Det tager lidt længere tid, men er meget dekorativt til serveringen.

Bag knækbrødene ved 200 grader i 15-20 minutter.

Genialt til ostebordet, morgenbordet eller et andet bord. Det er lige meget – bare høosten  kommer på toppen… Mmmh.

morgenbord og knækbrød med ost og appelsiner

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Author

3 Comments

  1. Hej Cathrine, det var da rigtig dejligt at høre. Du bor også i København, ik? Jo, tak for det – jeg har lige fundet den på Bloglovin 😉 Kh Camilla

  2. Pingback: Sprød vaffel-toast ala Joe and the Juice | CopenhagenByMe

Write A Comment