Bananvaffel med lakrids: waffle-o-wich

I betragtning af hvor mange vafler jeg laver derhjemme om ugen, synes jeg det er på tide at smide min opdaterede vaffelversion på bloggen. Den har i mellemtiden udviklet sig til en take away-udgave: waffle-o-wich med lakrids, som for første gang blev vist frem på Instagram i morges og fik godt med shine – ikke mindst på Lakridskongens Instagram-profil, hvor en opskrift også blev efterspurgt. Sådan en waffle-o-wich er ret smart: god at have med på farten hvis man lige skal nå s-toget, har en lille gåtur til arbejdet eller lignende – og så er den nem at spise.

Jeg skifter lidt mellem havregryn, mandelmel og kokosmel til mine vafler. Jeg synes, havregryn giver den mest robuste vaffel og mætter godt og længe, mens kokosmel kan komme til at smage lidt for meget af kokos (sjovt nok:))

Opskriften på en enkelt waffle-o-wich med lakrids kommer her:

Waffle-o-wich: Lakridsvaffel med fyld, 1 stk

1 banan (gem halvdelen til topping, som hakkes i mindre stykker)
1 æg
3/4 dl kokosmel/havregryn/mandelmel
1 spsk loppefrøskaller (kan udelades)
1 tsk kanel
1-2 tsk lakridssirup (Bülows søde eller salte – jeg foretrækker sød. Har du ikke sirup eller vil du have den sukkerfri, kan du tilsætte lakridspulver i stedet.)
Kokosolie til stegning

Pynt: 
Skyr (naturel eller blendet med lidt blåbær)
1 tsk lakridspulver (raw powder fra Johan Bülow)
Evt. et par mandler varmet i ovnen og hakket.
(Den halve banan)

Halvdelen af bananen moses og de øvrige ingredienser hældes i og blandes godt og massen trækker i 5 minutter, mens pynten forberedes. Put godt med kokosolie på både over- og underpande af vaffeljernet, hæl dejen i og fordel ud til kanten. Når vaflen er godt sprød og brun, tages den ud og smøres med peanutbutter. På den ene halvdel placeres herefter de hakkede bananer, skyr, hakkede mandler og lakridspulver og vaflen klappes sammen som en sandwich. Waffle-o-wich.

Det her er ikke et reklameindlæg, men jeg synes klart, at Bülow-lakridsprodukterne er de bedste. Læs mere om produkter fra Johan Bülow her

Bananvaffel med lakrids: waffle-o-wich

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

 

4 Comments

  1. Pingback: Topping til pandekagerne – med tricolore inspiration fra La Galette | CopenhagenByMe

  2. Pingback: Glædelig Vaffeldag! | CopenhagenByMe

Write A Comment