Ølkage med lakrids Ølkage med lakrids
Som jeg skrev i afsnittet om mit besøg på Johan Bülows lakridsfabrik, fik vi en udfordring med hjem til køkkenet, som jeg nu har taget op. Kunsten var at kombinere de tre ingredienser; lakridsmarcipan, raw lakrids pulver og lakrids-øl i samme ret.
Tænke, tænke det har jeg. Og så kom jeg langt om længe i tanke om min mors lækre ølkage, som jeg elskede med tandsmør som barn. Inspireret af diverse øl/krydderikager og en opskrift fra Odense Marcipan, mundede det ud i en bradepande ølkage med chokolade og lakridsmarcipan, som blev vel modtaget på mit fødselsdagsbord i lørdags.
Ølkage med lakridsØlkage med lakrids
Chokoladekage med øl og lakridsmarcipan, lille bradepande
200 g smør
50 g kakao
2 tsk lakridspulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
1 1/2 dl lakrids-øl (Bülow)
250 g sukker
3 æg
150 g revet
1 dl skyr eller tykmælk (jeg brugte den gode fra Naturmælk)
175 g mel
2 tsk bagepulver
Smeltet mørk chokolade
Lidt revet lakridsmarcipan
Evt. lakridskugler som pynt
Smelt smørret og tilsæt øl, kakao og krydderier og rør rundt. Pisk æg, sukker og marcipan til en luftig masse. Tilsæt herefter den afkølede smørmasse, tykmælk, bagepulver, mel og rør dejen godt sammen. Dejen hældes herefter i en lille bradepande og bages ved 160 grader i ca. en halv time og måske lidt til.
Pynt med smeltet mørk chokolade (smeltet i vandbad) og revet marcipan og evt. lakridskugler – de røde ‘love’-kugler gjorde min ekstra festlig.
En helt oplagt kage til lakrids-elskeren er født…

Ølkage med lakridsØlkage med lakrids

 

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment