Burger


Burgerboller uden mel

// Bogen i dette indlæg er sponsoreret af Politikens Forlag //

Har du smagt burgerne på Cock’s and Cows på Gammel Strand? Måske endda deres “The Governator” med dobbelt bøf og ost, ekstra meget bacon og løgringe? Det er vist, hvad man kalder en rigtig burger… som er blevet en seriøs mandeudfordring.

Når du ikke forbi i weekenden, har jeg et forslag til, hvordan du laver din egen efterligning hjemme i køkkenet – endda i en bolle uden mel og selvfølgelig med præcist det fyld, du foretrækker.

Inspirationen kommer fra Jane Faerber, og hendes nye bog “LCHF – Brød og kager” fra Politikens Forlag. En dejlig samling af lækre fristelser, som spænder fra grøntsags-knækbrød, børnekiks og meget fristende kager som jordbærkage, cheesecake med blåbær og pistacie, græskarkage og meget mere, som på billederne hvisker ’spis mig nu’! Og så er der burgerbollerne! Som iøvrigt også kan findes i hendes forrige bog: “Mæt og slank med LCHF”.

Burgerboller uden mel

I Faerbers opskrift bruges der kokosfibre, men det havde jeg ikke, så der kom lidt havregryn i i stedet. De blev virkelig gode og nemme at skære over… Tynde og lækre så man får den komplette burger-oplevelse uden bollen fylder det hele. Og tøv ikke når massen inden ovnen virker meget flydende… den forandrer sig 🙂

Burgerboller til ‘The Governator’, 5 stk

4 æg, heraf en blomme til pensling
1,5 dl hytteost
30 g smør
1,5 dl blendede mandler
1 dl havregryn
3 tsk loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
Lidt salt

Smelt smørret. Blend æg med hytteost og tilsæt det smeltede smør. Rør de tørre ingredienser sammen og hæld dem sammen med æg, ost og smør. Brug elpisker til at blande det hele godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter. Herefter formes massen så godt som muligt til flade boller i ca. 1 centimeters højde. De placeres på en bageplade og pensles med æggeblomme, og der drysses med sesamfrø. Bages i ovnen ved 190 grader i ca. 20 minutter.

SE OGSÅ:  VAFFELBURGER MED KYLLINGEBØF OG EDAMAMEHUMMUS

Burgerboller uden mel

Tilsæt herefter yndlingsfyld. Min Governator-version blev følgende: en stor bøf lavet som til svampeburgeren, bacon, gedeost, salat, tomat, lidt ketchup og guacemole. Og selleri- og kartoffelfritter on the side. Haps! 🙂

Ps: Hold det skarpeste øje parat, for snart er der konkurrence om Faerbers nye bagebog herinde. God søndag! 🙂

Burgerboller uden mel

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

5 Comments

  1. Pingback: Vis mig din burger og vind bogen: “LCHF – Brød og kager” | CopenhagenByMe

Write A Comment