Endnu en ‘wow-kan-det-virkelig-smage-så-godt-alternativ-opskrift’… altså hvor man erstatter de traditionelle ting med noget helt andet. Denne gang var det tærtedejen, der blev erstattet med kyllingekød og krydderier – and nothing else!

Har man ikke lavet meatpie før, er det svært at forstå, at det virkelig er en bund af kylling, man kaster sig over. Den gør det fantastisk som dej, og så er den ekstremt nem at lave. Der er mange forskellige varianter af bunden, men jeg fandt én på den fine økologiske grøntsagsblog Vanløse Blues, som virkede nemmest at gå til. And so it was…! Og så valgte jeg at tilsatte mine yndlingskrydderier for at se, hvad det kunne blive til.

Man kan jo putte alverdens ting på, men den her kombination af gedeost og aubergine er klart min favorit. Og så især når man flotter sig og køber gedeosten fra den lækre nyåbnede La Fromagerie på Nordre Frihavnsgade.
Faktisk blev tærten så god, at jeg blev nødt til at lave den to dage… i træk…

Se også: opskrift på Tærte med fyld af porre og bund af kylling (palæo)

Tærte til aftensmad på bund af kylling og med gedeost. Fransk mad, men glutenfri, sund og palæo / paleo

Tærte med fyld af aubergine og gedeost (paleo tærte)

En pakke hakket kyllingekød (400-500 g)
Tandoori Masala
Mill og Mortars ‘pasta pasta’-krydderi (eller paprika)
1-2 aubergine
1 rulle gedeost
2 æg
1 dl skyr
Oregano
Salt
Peber
Ruccola

Bland kyllingkødet med krydderierne og pres det forsigtig ned i en smurt tærteform, som hvis det var en ‘rigtig’ dej. Sæt den i ovnen 20 min ved 175 grader. Skær i mellemtiden auberginen i skiver, som steges på en grillpande. Skær også gedeosten i skiver/mindre stykker og bland æg og skyr i en skål med salt og peber. Tag dejen (kødet) ud og læg først et lag med aubergineskiver og gedeost. Hæld derefter æg og skyr over, og put endnu et lag aubergine og gedeost og top med salt, peber og oregano.

Put tærten i ovnen i 40 min (igen ved 175 grader) og server med ruccola. Très facile n’est-ce pas?

Følg CopenhagenByMe på Facebook

Og på Instagram: @copenhagenbyme

2 Comments

  1. uhmmm !!!

    dejligt du syntes bunden var lige til at gå til og ja sådan en meat pie er altså bare for god – den skal helt bestemt på menuen hos os igen ASAP og aubergine og gedeost er jo også bare et match made in heaven 🙂

  2. Ja, den var så let jo … ingen kerner der skal kværnes eller lignende! Og ja… Du må virkelig prøve den med det fyld, Maria. Virkelig lækkert … tænker også den kunne være god med spinat og gedeost.. det må blive næste gang 🙂

Write A Comment