Choko-kugler med nødder, hindbær og kaffe

De her choko dadelkugler er de fødte celebrities til enhver lejlighed og til både mænd og kvinder, børn og voksne – og i øvrigt også til dem der siger, de ikke er til sunde søde kager 🙂 Denne opskrift er med forskellige varianter – kaffe, nødder eller hindbær (eller alle tre på én gang) – SÅ kan det ikke gå galt.

Choko dadelkugler

30 friske dadler uden kerner
200 g kokosmel
200 g mandler (eller andre nødder)
2 spsk kokosolie
8 spsk usødet kakaopulver
2 spsk vand
2 tsk kanel
2 tsk vanilje

Bland ingredienserne godt og grundigt sammen i en blender eller løghakker (kan tage lidt længere tid i løghakker, da der ikke er plads til al dejen på én gang). Hak evt. nødderne først og put de ‘våde’ ingredienser nederst. Det er en lidt fedtet fornøjelse at forme kuglerne, men de hapsere, man får ud af det, er hele den klæbrige kamp værd.

Choko-kugler med nødder, hindbær og kaffe

Når dejen er jævn og god deles den i to. Halvdelen blandes med et lille espresso-shot, rulles til små kugler og dyppes i kakao – evt. fra Valhrona eller bare den helt almindelige. Den anden halvdel af dejen rulles til kugler, som dyppes frysetørrede hindbær og blendede nødder (evt. halvdelen af hver) – det smager også dejligt med lakridspulver..

Hvis du ikke er til kaffe, kan du også tilsætte lime/appelsin til kuglerne – eller chili for at gøre dem ekstra hot 🙂
Choko-kugler med nødder, hindbær og kaffe

Følg CopenhagenByMe på Facebook

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment