“Slankekure i januar og alt det der”… MC Einar synger det meget ’spot on’ i den ironiske sang, der har braget igennem højtalerne hele december. Lige nu her – 25 år efter sangen blev udgivet – har det ikke ændret sig spor. Januar er fornuftens måned. Eller det har vi i hvert fald en intention om. Nytårsfortsætter. Eller bare så mange julesukker’ier, at man har fået nok. Eller er blevet afhængig. Eller måske bare føler glæde ved at starte året på en god og sund måde. Det synes jeg, er noget, jeg kan genkende. Og der er faktisk gode muligheder for at vælge sukkeret fra – også når du er på farten i København.

En oplagt mulighed er Palæo i Torvehallerne og Pilestræde, som jeg synes leverer en god på farten-løsning. Jeg har smagt deres meatzza, grøntsagsspaghetti med kødsovs og persillepesto, palæo hotdog og wrap. Og jeg har altid været glad! Selvom priserne … altså jeg tror ikke umiddelbart, det er noget min pengepung ville elske på sigt, hvis det var en everyday-lunch. Men lækkert anderledes er det!

Wrap fra PalæoPalæo KøbenhavnPalæo København

Så opdagede jeg den anden dag, at Baresso er begyndt at sælge palæo-brød til kaffen. Det var den søde pige, der stod bag espresso-installationerne personligt glad for. Mon ikke sådan en Baresso-vagt uden madpakke kan gå hen og blive en sukkerfristende omgang? Og Baresso findes jo nærmest på hvert gadehjørne – selv med fart på.

Det samme gør Seven Eleven, som sundhedseksperter har fremhævet for deres kyllingespyd. For er der ikke andre muligheder, er det da et udmærket alternativ.

MEN skal det være lidt mere lækkert, skal det være den økologiske pølsemand – DØP. Lige der hvor man er allermest blandt turistfælder og kebab- og burgerhøjborgene; nemlig på Købmagergade og på Strøget ved Helligåndskirken. For nogle uger siden opdagede jeg, at deres lækre pølser (også med kylling, oksekød og i en spændende vegetarudgave) kan fås med noget så sundheds-relateret som rodfrugtmos. 35 bobs og en sand fornøjelse.

Den økologiske pølsemand - DØP

Og til sidst skal jeg lige, som den fiskefrikadelle-fan (stik lige den betegnelse), jeg er, fremhæve den lune og luftige fiskedelle fra Hav i Torvehallerne. Simpelthen det rene protein-guf.

Så ja, København har det … palæo på farten. Så det er ikke umiddelbart det, der skal bremse de sunde 2014-intentioner 🙂

Følg CopenhagenByMe på Facebook

Og på Instagram: @copenhagenbyme

6 Comments

 1. Fiskefrikadelle fan – den er jeg sgu med på! Elsker en god stor fast fiskefrikadelle. Jeg har ikke smagt dem fra HAV endnu, jeg har tilgengæld kastet min kærlighed efter fiskefrikadellerne fra Boutiqe Fisk – nuj de er gode!

  • Hej Maria. Hvor er det dejligt at høre, at jeg ikke er alene om den afhængighed 🙂 Og mmmmh det lyder som et godt tip … hvor finder man den herlighed henne?

   • Den ligger også inde i torvehallerne, i samme hal som Hav – de er SÅ gode!
    Jeg skal hedligvis derind i morgen – jeg har cravet sådan en delle længe nu. Jeg tænker jeg lige må nuppe en med fra Hav, bare lige for at sammenligne 🙂

    God weekend
    Kh Maria

    • Ej ja, dem har jeg da smagt… Er det ikke dem, man kan få i forskellige smagsvarianter? De er jo mindst lige så gode som dem fra Hav…Glæder mig til at høre din dom!!

     Også rigtig god weekend til dig 🙂

 2. Jo man kan få dem i en spicy udgave også – de er også MEGA gode og i afdelingen inde i magasin kan man få dem i en spinat udgave – det er næsten min favorit 😉
  Du skal nok få min bedømmelse på hav vs. Boutique fisk 😉

  Kh maria

  • Ej så er det dem jeg har smagt – de er mindst lige så lækre!! Kunne bare ikke huske hvad butikken hed … Men dem med spinat har jeg så til gode 🙂

Write A Comment