Egentlig er jeg ikke så meget til traditionelle danske retter. Karbonader, stegt flæsk, kogt hamburgerryg … osv. osv. Det siger mig ikke det store. Og især ikke med kogte kartofler til. Jeg tror simpelthen, jeg spiste for mange som barn 🙂

Nå, men altså…. Boller i karry derimod… jeg er vild med det! Men jeg har ikke fundet en god servering i kbh endnu. (Foreslag modtages gerne?!)

Indtil da laver jeg det bare selv… Senest i går aftes. Den traditionelle ret med et twist. Det indebærer boller af kyllingekød og sovs af kokosmælk. Opskriften er inspireret af en variant, jeg fandt i Alt for Damerne for et års tid siden. Tilbehør har varieret fra ris, til speltkerner, men lige nu er jeg vild med ’squashpasta’, hvor squashen rives på et mandolinjern eller blomkål/broccoli-ris. Så tager den traditionelle danske ret også pludselig palæo-form. (Pånær lige den der stærke mangochutney der skal til, og som er helt uundværlig til Boller i karry, hvis jeg selv skal sige det:-))

Boller i karry opskrift, 2 personer

2 løg
400 g hakket kyllingekød
½ dl rasp eller blendede sesamfrø
1 æg
2 peberfrugter skåret i mindre stykker
2 spsk olie
1-2 spsk karry
1 dl vand
1 dåse kokosmælk
evt. 3 spsk mangochutney
Salt & peber
Forårsløg til pynt

Hak løgene fint og bland halvdelen med kød, rasp/blendede sesamfrø, æg og salt og peber. Form farsen til boller og læg dem på en tallerken.
Steg den anden halvdel af løgene  sammen med peberfrugtstykkerne i et par minutter, mens der røres rundt. Drys karry over og steg yderligere et par minutter.
Tilsæt vand, kokosmælk og evt. mangochutney og rør alt sammen. Når væsken begynder at koge, placér da kødbollerne jævnt i gryden. Lad det hele simre under låg i ca. 15 minutter (vend kødbollerne efter 5 min., så de får varme på begge sider).

Smag sovsen til og hæld den over det ønskede tilbehør; squashpasta eller broccoli/blomkåls-ris. Snit forårsløgene fint og drys dem over retten. Server med mangochutney (med mindre du kører ren palæo-stil.)

Følg CopenhagenByMe på Facebook

Og på Instagram: @copenhagenbyme

2 Comments

  1. Det danske køkken er bestemt heller ikke det mest appelerende til mig, men jeg har det som dig, uhm boller i karry – hold nu op det er godt. Jeg har ikke fået det i evigheder, men jeg vil bestemt prøve det med squashpasta – mums! og ja mangochutney må der altså til 🙂

    • Hej Maria, sjovt at høre at du har det på samme måde!! Det er virkelig bare så godt, og den der kombination af kokosmælk, mangochutney og squash er bare perfekt. Jeg får helt lyst til det igen – her kl. 9 om morgenen 🙂

Write A Comment