Gedeostsalat by meEfter en alt for herlig ferie i Barcelona som solfanger, vandhund, cykeltosse, og ikke mindst vin- og tapas-turist i stor stor stil, er mit indre kødmonster blevet nedkæmpet for en stund. (Spanske lækkerier vs. kødmonster = 1:0). Ikke sådan som i ‘lagt på hylden’, men mere som i ; ‘gedeost er nu indimellem et ganske fornuftigt indslag i aftensmads-repertoiret.’

Salade de chèvre eller -knap så fancy betegnet – ‘gedeostsalat’ laves mange steder i byen. (Gid man kunne nå at smage alle). Særligt er jeg begejstret for den, jeg denne sommer fik på lækre Bistro Pastis på hjørnet af Gothersgade og Adelgade. Men da min studenter-pengepung efter spansk sommerferie måske ikke er så pokkers velkommen på Pastis, må jeg jo selv i gang.

Og derfor: “Salade de chèvre by me”. Et forsøg på at mikse salaten på Pastis med udgaven fra Le Relais Gascon i Paris, som laver de bedste salater, jeg til dato har smagt.  

Salade de chèvre by me, 2 pers.

4 mellemstore Kartofler
1-2 fed hvidløg
lidt olivenolie
2-3 kogte (smilende) æg
1 rulle gedeost
10-12 skiver brød
Lidt balsamico
Iceberg i grove stykker
2-3 tomater skåret i både
En håndfuld gode oliven
En mild dressing, evt. caesar.

Gedeostsalat

Kartoflerne skæres i papirtynde skiver og rystes i en pose med hvidløg og olivenolie. Herefter placeres de ved siden af hinanden på en bageplade og bages ved 180 grader, indtil de bliver lysebrune i kanten. Mens kartoflerne er i ovnen, skære gedeostrullen i skiver, som lægges på brødskiverne. Varmes i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter (til osten er varm og smelter lidt.) Put lidt balsamico på brød/gedeoste-skiverne (eller meget hvis du, ligesom jeg, elsker det), når de kommer ud.
Salaten lægges på tallerkenen og de andre ingredienser lægges ovenpå. Toppes med brød/osteskiverne, kartofler og dressing.

Gedeostsalat

Write A Comment