Aubergine-lasagne

Det der chèvre i maden var jeg på ingen måde begejstret for, da jeg boede i Paris og fik det serveret overalt. Men det sidste års tid har jeg faktisk fået et ganske varmt forhold til den der gedeost – bogstaveligt talt, for den smager bare bedre efter en tur i ovnen. Som det seneste er den nu også at finde i min lasagne sammen med grillede aubergine i stedet for lasagneplader – og med enten kylling eller oksekød. Det er sundt, nemt og hurtigere at lave end en almindelig lasagne, da den kun skal have ca. 20 min. i ovnen.

Jeg er vild med det! Og blev lige nødt til at dele min begejstring herinde.

Aubergine-lasagne med gedeost, 2-3 pers.

400 g hakket okse- eller kyllingekød

8-10 champignon i skiver

1-2 dåser hakkede tomater

3 tsk tomatpuré

2-3 fed hvidløg

1-2 løg

oregano

timian

chili

2 store auberginer

1 rulle gedeost

Aubergine-lasagne

Skær auberginen på langs i skiver på ca. 1 1/2 cm. Dup skiverne med køkkenrulle og drys med salt samt pensl med olie på begge sider og lad dem trække, mens kødsovsen laves. Hak løg og steg dem i en gryde sammen med kød og hvidløg. Tilsæt til sidst champignonskiver, krydderier, tomatsovs og tomatpuré og lad det småkoge i 10-15 minutter. Mens sovsen koger, skæres gedeostrullen i skiver på ca. 1 cm, og alle aubergineskiverne steges på begge sider på en pande (helst en grillpande, så de får lækre mørke ‘grillstreger’).

Herefter smøres et ildfast fad med olie, og ingredienserne lægges i lag som en ‘almindelig lasagne’. Først kødsovsen, så aubergineskiverne og til sidst gedeostskiverne – drys evt. med timian. Lav to eller tre lag – afhængigt af hvor stor fadet er. Put lasagnen i ovnen ved 200 grader i tyve minutter. Et voila! Le chèvre est prêt! 😉

Server evt. med lidt spinatplade og et par skiver avokado.

Auberginelasagne med gedeost

2 Comments

  1. Elsker auberginelasange! Og er helt sikker på at gedeost ville være helt formiddabbel deri, elsker simpelthen smagen <3 Det må jeg altså lige prøve at putte i næste gang – tak for inspiration.

    – Anne

Write A Comment