Billede 10

Der var engang en dreng og en pige, som havde været ude i en mildt sagt voldsom snestorm. Tæerne var kolde som frosne bønner, øjenvipperne tynget med adskillige snefnug – og så var de også sultne som bare pokker. På mirakuløst vis var det lige præcis i dét øjeblik, de så det. Det lille blå hus med kulørte lamper, som på smukkeste vis skinnede igennem snedyngerne.

Det der ‘engang’ var i går. Dette års officielle snestorms-søndag. Og det lille blå hygge-fatamorgana var såmænd Ingolfs Kaffebar. En afsides amager-krog som fortjener en ordentlig omgang café-ros. De anser jeg som værende min pligt, så hey Ingolf; “I just met you and this is craaaaazy”!

Billede 8

Mange andre har tydeligvis opdaget stedet for længst og slæber sig (åbenbart) gennem ild, vand og mange minusgrader for at drikke varm kakao toppet med ekstra flødeskum, spise brunch med en gennemtrængende smag af kvalitet og drikke hjemmelavet gløgg til æbleskiverne.

Og til de københavnske flæskestegselskere er der kun én ting at gøre; at styrte – partout – væk fra tivoli og springe over Langebro. For nøj mand, det er en lækker omgang bornholmerbrød med saftig steg og hjemmesyltede agurker og rødbeder, som det her sted gemmer på. (Og det kom så lige fra en ellers-ikke-normalt-flæskesteg-craver! Som faktisk måske kunne finde på at vælge sådan en lækkerhed næste gang.)

Brunch og flæskestegssandwich på Ingolfs Kaffebar

Den her kaffebar langer ud med sjæl og charme og gør de mange ensidige fordomme om Amager til skamme. Den skal uden tvivl på københavnske yndlingscafeer-listen. Og nåhr ja, så er der også en masse koncerter at komme efter.
F.eks. kommer Christian Hjelm forbi og spiller på torsdag. Det gør jeg da også. Ses vi? 🙂

Billede 9

4 Comments

  1. Ih jeg elsker det sted. Jeg er så heldig, at mit studie ligger ret tæt på. Deres chokoladekage er fantastisk og så er stemningen jo ubeskrivelig!

  2. Hej Rikke! Jeg må helt sikkert prøve deres chokoladekage så 🙂 Deres flødeboller så også ekstremt lækre ud, og jeg ærgrede mig over, at jeg var for mæt til at kaste mig ud i dem 😉

  3. Har ikke været på Ingolfs Kaffebar i over 5 år..måske det er på tide at lægge vejen forbi igen? Kunne i hvert fald godt spise sådan en flæskestegsmad:)

  4. Pingback: Sommerfristelser i København | CopenhagenByMe

Write A Comment