Konfekt, lakridskugler, dadelkugler, orangetrekanter

I lørdags d. 1. december var det pige-julekonfekt-træf i familien. En tradition som er startet lige præcis for to dage siden, og som forhåbentlig omfatter mange første-weekender i december i fremtiden.  Jeg beundrer mænd for, at de ofte har noget at samle sig om  (det kunne være en fodbold – bare for at tage et helt ‘tilfældigt’ eksempel:)). Kvinder/piger mødes ofte bare til en ‘kaffe’ og en ‘lille’ snak. Slut med det! I år fik pigerne i familien nogle fine skabninger at samle sig om, nemlig hr. Nougat, fru Marcipan og så børnene; Lakridspulver, Hvid Chokolade, Mørk Chokolade, Kokos, Krymmel, Mandel og Appelsin. En ordentlig forsamling.

Med en spændvidde på 70 år – fra min kusine på 9 til min altid friske mormor på næsten 79 gav vi os i kast med først pebernødder og cookies og herefter det store konfekt-kalas, hvor nisser med røde huer og andre marcipan-kreaturer (de der, der bare altid ligger tilbage i julegufskålen) blev skabt.

Hvide lakridskuglerUdover at peppe de famøse dadelkugler op med lakridspulver, havde jeg glædet mig til at prøve en opskrift på Marcipankugler med lakrids fra Copenhagencakes.com, som blev spicet op med en mandel i midten og blev drøngode. Desuden lavede vi marcipan/nougat-trekanter med chokoladeovertræk og appelsin med inspiration fra den kære Mette Blomsterberg. Trekanterne gav konfekt en helt ny dimension. En dimension som på ingen måde er ‘for meget’ og kvalmende, men bare frisk og må.have.mere-agtig.

Orangetrekanter med nougat og marcipan  Orangetoppe med nougat og marcipan
ca. 20 stk

2-3 appelsiner

150 g marcipan (evt. flormelis til udrulning)

100 g nougat

50 g mørk chokolade

Riv appelsinerne og lad halvdelen af skallerne tørre, mens den anden halvdel æltes sammen med marcipanen. Rul marcipanen ud og halver derefter stykket. Fordel nougat på den ene halvdel af marcipanen og put den anden halvdel marcipan ovenpå, så du har en ’sandwich’. Put herefter smeltet chokolade på toppen af ’sandwichen’. Skær til sidst ’sandwichen’ i lange stænger og herefter i lige store trekanter og drys med tørret appelsinskal.

Orangetrekanter med nougat og marcipan

Mandelkugler med lakrids
20 stk

20 mandler (varmet i ovnen ved 200 grader i 10 min.)Mandelkugler med lakrids

150 g marcipan

2 tsk lakridspulver

evt. 2 tsk kaffe

180 g hvid eller mørk chokolade

evt. pynt: lakridspulver, kakao eller krymmel

Bland marcipan sammen med lakridspulver og kaffe og stil massen på køl i 20-30 min. Form herefter massen til kugler med en mandel i hver. Smelt chokoladen i microovnen eller et vandbad og dyp hver kugle i chokoladen og stil den på en bageplade. Drys med den ønskede pynt.

Mandelkugler med lakrids

2 Comments

  1. Tak for en ubegribeligt hyggelig dag,vi er så klar til den 1 dec 2013 …..manhe knus din moster

Write A Comment