Palæo, palæo, palæo… ordet bliver nævnt igen og igen. Overalt. Palæo-kur, palæo-mad, palæo mig her – palæo mig der. Okay, der er lige de gyldne øjeblikke, hvor ’stenalderkost’ er mere bekvemt, men anyway.. Mange elsker det – mindst lige så mange elsker at hader det, og så er der dem, der ikke helt forstår det.

Jeg er mere en palæo-elsker end hader. Jeg er meget fascineret af det alternative, naturlige og helt nye (gamle) i konceptet. Og så synes jeg, det meste smager vildt godt. Men 100% dedikeret bliver jeg aldrig. Der findes simpelthen alt for mange ikke-palæo-vidundere. Og så synes jeg, konceptet kan blive for ekstremt! Alting med måde. Hver ting til sin tid.

Og i mandags var det så palæoens tid. Jeg så for nogle måneder siden en opskrift på rodfrugtpandekager, som har teaset mig og givet mig lyst til at eksperimentere med palæo-burgerboller. Som tænkt så gjort. Palæo-burgere med kylling og bacon, rodfrugt-fritter og guacamole. Så simpelt, nemt og naturligt. Say hello til den nye McPalæo 🙂

Palæo-burgere med kylling og bacon, 3 pers. 

700 g knoldselleri

300 g gulerødder

3 æg

1 1/2 dl sesam frø

Salt og peber

Selleri og gulerod rives på et rivejern og lægges i en skål. Sesamfrøene blendes til mel og blandes med æg og salt og peber. De revne rodfrugter røres til sidst godt rundt i æggemassen. Form ‘dejen’ til boller i den ønskede størrelse på en smurt bageplade (brug evt. en ske) og sørg for at presse dejen godt sammen. Drys med sesamfrø og bag dem ved 180 grader i 20-30 min. eller til de er lysebrune i kanten. Lav en guacamole, mens de er i ovnen (avokado, lidt skyr, salt og peber, 2 fed hvidløg, lidt paprika og chili), snit grøntsagerne (evt. salat, tomater og agurker) og steg 400 g. kylling og en pakke bacon på hver sin pande.

Når bollerne er færdige skæres de over på midten og fyldes med grøntsager, guacamole, kylling og bacon. McPalæo – I’m loving it!

Palæo - rodfrugtboller

Nu hvor bloggen, ud over København, også handler om ’sunde og alternative madoplevelser’ og ‘delikate og tunge kager’, tænker jeg, at lidt opskrifter på de her oplevelser må være på sin plads. Jeg har derfor lavet et lille opskriftindeks, som kan ses her. Der er godt nok forsvindende få derinde lige nu, men jeg satser stærkt på at få tid til at opdatere siden løbende – med opskrifter både fra palæo- og “langt-fra-palæo”riget 🙂

8 Comments

  1. Uhm, det ser så lækkert ud! Jeg lever så vidt muligt efter stenalderkosten, så det vil jeg helt sikkert prøve en dag!

  2. Hej Rikke! Det må du virkelig gøre. Det smager så godt. Der er flere, der har brugt opskriften, som har været meget tilfreds med resultatet. Jeg lever ikke efter palæo, men jeg elsker alternative retter, så der kommer helt sikkert mere palæo herinde 😉

  3. Så! Nu fik jeg endelig prøvet bolleopskriften, men bollerne bliver ret meget juicy, og var nærmest mere mos end bolle. Men det smagte skide godt, så det gjorde ikke så meget

    • Fedt Rikke! De kan godt være klæbrige i et godt stykke tid, men når det er sket, har jeg givet dem lidt ekstra i ovnen, og så plejer det at hjælpe på det 🙂

  4. Pingback: Burger i svampe-forklædning « CopenhagenByMe

  5. Pingback: Burger i svampe-forklædning | CopenhagenByMe

Write A Comment